Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:875142
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Filma „Putekļi”(Пыль) ir 2005. gadā mākslas filma, kura 2001. gadā tika uzņemta Krievijā ar radošu apvienību „ СВОИ2000”. Filmas žanru var raksturot, ka fantastisko reālismu, vai arī kā eksistenciālu drāmu. Filmā ir kolosāla aktieru spēle. Liekas, ka visi varoņi nevis spēle lomas, bet izdzīvo, pārdzīvo katru brīdi. Manuprāt šī filma konstatē diagnozi mūsu realitātei, sociāli - politiskus apstākļus.
Galvenais varonis ir mazrunīgs, mīkstmiesis Aļoša (Aleksejs Sergejevs, Viktora dēls). Recidīvista mazbērns. Vecmāmiņa viņam, acīmredzot, — katoliete: krustās pa kreisi un iesauc svēto Madonnu. Filmas galvenais varonis – šajā pasaulē ir niecīgums, puteklis, kurš līmē plastmasas lidmašīnas, nodarbojas ar vienmuļu darbu valsts uzņēmumā «Progress», kura specializējas uz bērnu rotaļlietu ražošanu. Jauneklim ir pasīvs dzīvesveids, viņš ne pie kā netiecas, neko negrib, ne ar ko neinteresējas, šim jauneklim nav vecāku, varbūt – gājuši bojā. Dzīvo divatā ar vecmāmiņu. Ar vecu sievieti, kura mīl savu mazdēlu vairāk par visu šajā dzīvē, apģērbus viņam pērk kādā pagraba secon-hand’ā, pēc savas izvēles, kā pienākas, katru rītu gatavo mazdēlam brokastis, seko lai paēdis būtu. Dzīvo viņi diezgan nabadzīgi uz nelielu pensiju un Aļošas niecīgo algu, kuru viņš droši vien visu atdod vecmāmiņai, tāpēc ka neko citu viņam arī nevajag, ka tikai paēst un pagulēt. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1117434
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties