Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:780532
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Piemēram, ēnas jau ir redzams pirmajā ainā, kad caur žalūzijām var redzēt kā Meriona un Sems skatās ārā pa logu, vai arī kad Mariona ēd pāri viņai stiepjas putnu izbāzeņu ēnas un Normana māte ir redzama tikai kā ēna līdz filmas beigām. Spogulis atspoguļo : kā Meriona kravājas, viņas acis, kad viņa braucot paskatās atpakaļgaitas spogulī, viņas seju policista saulesbrillēs.
Skaņai ir daudz funkcijas, piemēram, dialogs apvienojumā ar attēliem. Tā arī tiek izmantota, lai ilustrētu tēla apziņu un nerunājošās sejas. Mūzika tika rakstīta stīgu orķestrim, nevis simfoniskajam orķestrim, kā tas sākumā bija domāts. Titulmūzika ir saspringts, draiskulīgs skaņdarbs, kas uzstāda gaidāmo vardarbības toni. Lai gan filmas pirmajās 15 minūtēs nenotiek nekas šokējošs , titulmūzika paliek skatītāju prātos, dodot spriedzi šīm ainām. Lai sasniegtu šokējošu efektu dušas ainā tika izmantota vijole, kas radīja spiedzošas, spalgas skaņas. Dušas ainas skaņa ir apvienota ar putnu balsīm, kas skatītājiem vēsta, ka varbūt slepkava nemaz nav Normana māte, bet gan pats Normans, kurš ir putnu izbāzeņu kolekcionārs.
Pēc Hičkoka nāves tika izdotas filmas nākamās daļas: Psycho 2 (1983), Psycho 3 (1986), un Psycho 4 : The Beginning (1990). Filma ir 14 reizes nominēta un 5 reizes vinnējusi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties