Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:256248
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Filma „Vatel” uzņemta Francijā 2000.gadā un tās režisors ir Roland Joffe, savukārt galvenajās lomās – Gerard Depardieu (Žerārs Depardjē), Uma Thurman (Uma Tūrmane), Tim Roth (Tims Rots), Julian Glover (Džulians Glovers)1.
Sižets norisinās 17.gadsimta Francijā, Kondē (Džulians Glovers) prinča pilī. Fransuā Vatēls (Žerārs Depardjē) ir uzticams un padevīgs kalps lepnajam Kondē princim, kurš vēlas atjaunot savu vietu Saules karaļa Luija XIV galmā, tāpēc uzaicina pie sevis visu Versaļas galmu. Svētku programma saplānota trīs dienām un trīs naktīm, turklāt tai jābūt satriecošai, pārsteidzošai un neatkārtojamai, kā arī neaizmirstamai un neredzētai. Vatēls izvēlas visizmeklētākās ēdienkartes, ēdienu kompozīcijas un teātra uzvedumus. Dzīru laikā Vatēls ievēro Annu (Uma Tūrmane), kuru tai pašā laikā aplido gan karalis, gan viņa lišķīgais leitnants marķīzs de Lozuns (Tims Rots). Annas de Montosjē sirds paliek auksta pret abiem aristokrātiem, bet ne pret Vatēlu2.
Kopumā, pati filma ir krāšņa, pilna intrigu un kaislību, kas precīzi attēlo tā laika aristokrātijas pārstāvju savstarpējās attiecības. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties