Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:862684
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rīgas kinostudijas mākslas filma „Ezera sonāte” tika uzņemta 1976. gadā pēc Regīnas Ezeras romāna "Aka". Filmas režisori ir Gunārs Cilinskis un Varis Braslavs. Lomās - Gunārs Cilinskis (Rūdolfs), Astrīda Kairiša (Laura), Lilita Ozoliņa (Vija), Ģirts Jakovļevs (Ričs), Lidija Freimane (Alvīna). Tas ir stāsts par dziļu mīlestību, iekšēju cīņu starp pienākuma sajūtu un kaislīgu iekāri. Filma valdzina ar maigo juteklību un psiholoģisko noskaņu, kas liek iejusties tajā un izdzīvot līdzi varoņiem. Darbība “Ezera sonātē” risinās laukos, ezera malā un tēlotais laiks ir 20. gadsimta 70. gadi . Domāju, ka arī dzīvē gadās sastapties ar līdzīgiem gadījumiem, kad savu laimi ir jāziedo vai jāuzupurē, lai kādu nepieviltu, lai visa pasaule nenostātos pret tevi un nenosodītu tevi.

Filma stāsta par dakteri Rūdolfu, kas atvaļinājuma laiku grib pavadīt lauku klusumā un mierā, to viņš atrod pie ezera. Dodoties aizņemties laivu pie kaimiņiem „Tomariņos”, viņš satiek jaunu sievieti - Lauru, kura liekas viņam dīvaina. Ielūkojoties tai acīs, viņš redz skumjas, sāpes un vientulības pārpilnību. Rūdolfs nepaliek vienaldzīgs, arī Laura ar laiku atsaucas viņa jūtām. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties