Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Esmeraldas raksturojums romānā "Parīzes Dievmātes katedrāle"

     

    Eseja1 Literatūra

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:358682
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mazā Esmeralda izauga par apbrīnojami skaistu meiteni un pusaudzes vecumā ieradusies Francijā caur Ungāriju „Viņa nebija liela, tomēr tāda šķita, tik smuidrs bija viņas augums. Meitene bija melnīgsnēja, tomēr varēja samanīt, ka dienas gaismā viņas ādai piemita tā brīnišķīgā zeltainā vizma, kāda raksturīga andalūzietēm un romietēm. Viņas mazās pēdas arī bija kā andalūzietei, tik viegli viņa spēra soļus savā šaurajā, graciozajā kurpītē.”
„Viņa apbūra un valdzināja. Ik reiz, kad meitene dejoja, visu skatieni bija kā piekalti dejotājai. Viņa griezās un virpuļoja, tamburīnam skanot, un viņas trauslais, slaidais augums cieši viduklim piegulošā ņieburā un raibos svārkos, vairāk atgādināja nimfu, nekā vienkārši skaistu meiteni. Romāna gaita manīju, pozitīvo Grenguāra attieksmi pret Esmeraldu. „Pēc Grenguāra domām, Esmeralda ir labsirdīga un apburoša būtne, īsta skaistule, ja vien nesavelk seju savā parastajā grimasē, naiva un kaisla meitene, kura nepazīst dzīvi un aizraujas ar visu un kurā nav pat nojausmas par atšķirību starp vīrieti un sievieti – pat sapņos ne. Kā jau dabas bērns, viņa neprātīgi mīl dejas, kņadu, dzīvi zem klajām debesīm; viņa ir kaut kas līdzīgs sievietei-bitei, kam pie kājām ir neredzami spārni, un viņa dzīvo tādā kā nepārtrauktā virpulī.” Raksturs kāds piemita Esmeraldai tika iegūts pateicoties klejotāju dzīves veidam. Kaut gan Esmeralda ir tikai pusaudzis, taču viņa jau paspēja apceļot vairākas zemes, no kurām aizguva žargonu vārdus, dziesmas un ierašas.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1118155
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties