Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:803801
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmais faktors: Eiropas valstu dažādie sabiedrības modeļi. Laika gaitā dažādās Eiropas valstīs veidojušies tikai tām raksturīgie sabiedrības modeļi. Attiecīgi par vienu un to pašu jautājumu katrai valstij var būt savs viedoklis. Piemēram, valstīs, kurās liela nozīme ir Romas katoļu baznīcai, nav pieņemama eitanāzija, viendzimuma laulības, mākslīgā apaugļošana, aborti, savukārt citās valstīs pret to izturas ar sapratni. Īrijā un Polijā grūtniecības pārtraukšana tiek ierobežota, Maltā tā ir aizliegta ar likumu. Savukārt trīs Eiropas valstīs - Nīderlandē, Beļģijā un Šveicē izņēmuma gadījumos tiek pieļauta brīvprātīga eitanāzija, ja cilvēks ir neglābjami slims.
Otrais faktors: Eiropas valstu nevienmērīga attīstība. Ne visas Eiropas valstis savā attīstībā sasniegušas vienoti augstu līmeni. Attiecīgi iedzīvotāji no mazāk attīstītiem reģioniem dosies uz vairāk attīstītākajiem. Veidojas situācija, kad mazāk attīstītie reģioni zaudē darbaspēku, speciālistus, savukārt vairāk attīstītākajos reģionos tiek mainīta vietējā kultūra. Sabiedrība dažādi reaģē uz šo parādību, jo ne visiem ir pieņemami multikulturālisma principi.
Trešais faktors: Nevēlami demogrāfiskie procesi. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties