Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:306099
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Savukārt vairāk kā 1/4 daļa jeb 26% pie datora sēž ilgāk par piecām stundām dienā, tas ir, 25% atzīst, ka pie datora pavada vidēji 5 – 6 h/dienā, bet 1% - vairāk par septiņām stundām (attiecīgi 0,8% tās ir 7 – 8 h/dienā, bet 0,2% - vairāk par 9 h/dienā).
SKPV pētījumu veica visu oktobri – klātienē un interneta vidē aptaujājot 784 vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu skolēnus vecumā no 13 līdz 16 gadu vecumam vairāk kā 10 Rīgas skolās, izslēdzot pašpieteikšanos.
Biedrības „Esi brīvs!” vadītāja Dace Caica norāda, ka tiem skolēniem, kuri visu savu brīvo laiku pavada pie datora, atkarības risks ir ļoti augsts. Balstoties uz zinātniskajiem pētujumiem, tie bērni un jaunieši, kuriem ir izveidojusies atkarība no sociālajiem tīkliem un intenneta lietošanas, visbiežāk šādā veidā apmierina saskarsmes trūkumu ar cilvēkiem reālajā pasaulē – galvenokārt tuviniekiem un vienaudžiem. Tas nozīmē, ka viņiem šādā veidā ir vieglāk slēpt savu emocionālo nedrošību saziņā gan ar savu vecuma cilvēkiem, gan vecākiem un citiem tuviniekiem, jo virtuālajā realitātē viņi jūtas pasargāti un var kļūt par to, ko vēlas būt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties