Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:404134
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dators, dators, dators ... tas ir mūsu laikmeta galvenais darba rīks, palīgs un reizē arī izklaides avots.Arvien lielāku un svarīgāku nozīmi informācijas iegūšanā, glabāšanā, apstrādē un izplatīšanā ieņem dators. Datoru pirmssākumi meklējami tālā pagātnē. Vispirms tika izmantoti pavisam vienkārši skaitļošanas dēļi, skaitīkļi. 1642. gadā franču matemātiķis Paskāls izgudroja mašīnu ar kuru var saskaitīt, 1952. gadā Vilkss izgudroja elektronisko skaitļojamo iekārtu, kura programmu saglabāja atmiņā. Mūsdienu progresīvie cilvēki pavada neskaitāmas stundas pie datoriem. Tas ir dzīves stils. Bez datora mēs vienkārši vairs nespējam iedomāties savu darbu un pat privāto dzīvi un reizēm pat draugus.
Datori palīdz apstrādāt informāciju un izpildīt dažādus uzdevumus daudz ātrāk un precīzāk, nekā to var izdarīt cilvēks. Visi pazīst slaveno Microsoft firmu, kura jau kopš datoru sākuma ēras ir aktīvi darbojusies, atvieglojot cilvēkiem dzīvi ar dažādām programmām, kuras mēs vēl joprojām izmantojam.
Mūsdienās, līdz ar jauno tehnoloģiju attīstību, cilvēce arvien vairāk lieto datorus. Tie tiek izmantoti ne tikai darbā, bet arī brīvajā laikā. Jaunu tehnoloģiju attīstība un pakalpojumu pieejamība veicina plašāku datorizāciju. Ikdienas biroja dzīve bez datora vienkārši nav iedomājama. Skolēnu referāti, banku uzskaites sistēmas, svešvalodu apgūšana ar datora palīdzību, multimediju izmantošana - filmu skatīšanās, mūzikas ierakstu atskaņošana. Datori tiek izmantoti filmu izveidē, mākslā, arhitektūrā utt.
Kopumā vairāk kā pusei Latvijas iedzīvotāju ir interese izmantot datoru un lietot internetu. Internets ir svarīgs nosacījums pie datoru lietošanas, to var izmantot kā palīglīdzekli biznesa darījumos, piedāvātu un pārdotu savus izstrādājumus un preces, sazināties ar draugiem, vienkārši relaksēties – uzspēlējot kādu datorspēli vai pasērfot. Internetā ir iespējams izglītoties, sameklēt mācībām un vispārējai attīstībai nepieciešamo informāciju. Augstāka interese ir gados jauniem cilvēkiem, iedzīvotājiem ar augstāko izglītību, skolniekiem, studentiem, strādājošiem. Datorzinības ir nepieciešamas daudzās profesijās un ir viena no galvenajām pamatprasībām, ko ņem vērā pie stāšanās darbā. Visvairāk ieinteresēti izmantot datoru ir jaunieši vecumā no 15 līdz 24 gadiem. Biežāk minētie iemesli, kāpēc iedzīvotāji neizmanto datoru, ir vajadzības trūkums, iemaņu trūkums darbam ar datoru, intereses trūkums, kā arī tas, ka nav pieejams dators.
Kādēļ cilvēki izvēlas datoru? Uz šo jautājumu viegli atrodama atbilde – jaunums, revolūcija, zinātnieki, tēmas ar ko mēs saskaramies katru dienu. Daudzi vēlas izmēģināt jauno, jo ar pildspalvu rakstīt vairs nav interesanti.
Pašreiz mēs stāvam jaunas datoru attīstības pākāpes priekšā, ko nosacīti varētu dēvēt par sensoru revolūciju. Mūsu dzīvē ienāks dažādi datorizēti sadzīves un rūpnieciska lietojuma priekšmeti, sākot ar intelektuālu ledusskapi, gludekli un beidzot ar datorizētu veikala prečzini.
Pēc dažiem gadiem arī provinces pilsētās tiks attīstītas telekomunikāciju un sakaru sistēmas, kā internets, kas palīdzēs cilvēkiem sazināties dažu sekunžu laikā neatkarīgi no to atrašanās vietas.

DATORU NEGATĪVĀ IETEKME.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties