Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:980751
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā patstāvīgo darbu lekciju kursā „Biogrāfiskās metodes socioloģijā” esmu izvēlējies veikt interviju par tēmu „darbs ārpus Latvijas.” Intervējamais respondents ir 21.gadu jauns Latvijas pilsonis vārdā Kristaps. Kristaps pašlaik ir studējošs jauneklis, kurš 8 mēnešus uzturējās Īrijā, pelnot naudas līdzekļus studijām. Kristaps piekrita atklātai intervijai uzreiz pēc manis izteiktā piedāvājuma, jo vēlās padalīties ar informāciju arī ar citiem līdzīgi domājušiem, kas vēlās doties peļņas nolūkos uz ārzemēm un kuriem pietrūkst pieredzes. Pirms intervijas sākuma norunājām tās norises vietu. Kristaps labprāt piekrita mani uzņemt savos Rīgas apartamentos, kur arī norisinājās mana intervija ar Kristapu, kas ievilkās līdz pat 3 stundām.
Pirms došanās strādāt uz Īriju, Kristaps dzīvoja kopā ar savu ģimeni-māti un tēvu Preiļos, kas ir aptuveni 200 km no Rīgas. Kristapa vēlēšanās bija iestāties Latvijas Universitātē (turpmāk tekstā LU), juridiskajā fakultātē, kur varētu apgūt jurisprudenci. Augstskola atradās Rīgā, kur Kristaps bija bijis tikai 3 reizes- agrā bērnībā, pamatskolas laikā un lidojot uz Īriju- Rīgas lidostā. Pilsēta Kristapam bija mazpazīstama un tanī īrēt dzīvesvietu viņš nevarēja atļauties. Kristapa vecāki varēja nodrošināt tikai dēla dzīvošanu Preiļos, kas bija salīdzinoši lētāka nekā dzīvošana Rīgā. Tad nu Kristaps izlēma, ka viena no izejām, kā nopelnīt naudu studijām ir došanās strādāt uz ārzemēm, precīzāk Īriju, kur jau uzturējās Kristapa paziņas un draugi, kas atviegloja dzīvošanas un darba iespējas. Konkrēts laika periods, ko Kristaps būtu iecerējis pavadīt Īrijā nebija, galvenais- sapelnīt pietiekami lielu naudas kapitālu, un vai tas notiks pusgada laikā vai gada laikā, to neviens nevarēja precizēt. Kristapa domas par strādāšanu Īrijā esot uzvedinājis kāds viņa tuvs draugs, kas Īrijā bija pavadījis strādājot divus gadus un bija apmierināts ar sasniegto. Viņš nenoliedz arī masu ietekmi no paziņu loka un atspoguļotām migrāciju problēmām masu mēdijos. Veicinošais faktors arī bija nelielās nesaskaņas ģimenē ar vecākiem, kas pastiprināja vēlmi dzīvot atsevišķi un veidot savu individualitāti personīgajā dzīves telpā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties