Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:915259
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ceļā uz vēlamo panākumu gūšanu, nepietiek tikai ar plašām tehniskajām zināšanām un augstu inteliģences koeficientu (IQ). Ļoti svarīga ir arī emocionālā inteliģence (EQ). Praksē bieži sastopami gadījumi, kad cilvēki ar ļoti augstu tehnisko un profesionālo kompetenci nespēj būt vadītāji. Pie vainas varētu būt neprasme plānot, organizēt un kontrolēt resursu izmantošanu. Taču pie vainas var būt arī neprasme veidot personīgo saskarsmi ar kolēģiem. Šīs problēmas sakne var būt nespēja saprast un novērtēt savas un citu cilvēku emocijas. Citiem vārdiem sakot –cilvēkam ir nepietiekami augsts emocionālās inteliģences līmenis.
Daniels Golemans uzskatīja emocionālo inteliģenci par vitāli svarīgu līdera īpašību. Viņa veiktie pētījumi parādīja, ka visiem izciliem līderiem ir viena kopīga izšķiroša īpašība -emocionālā inteliģence. Īpaši svarīga tā ir tieši augstākā līmeņa vadītājiem, kuru tehniskajām iemaņām nav tik liela nozīme.
Pētījumi, ko veicis kāds cits pētnieks -Deivids Maklelands (ievērojamais Amerikāņu cilvēku uzvedības un uzņēmumu darba eksperts), parādīja, ka emocionālā inteliģence ir ne tikai viena no izcilu līderu īpašībām, bet arī cieši saistīta ar viņu veiksmīgo darbību. D. Maklelands konstatēja, ka gadījumos, kad augstākā līmeņa menedžeriem bija pietiekama emocionālā inteliģence, viņu pakļautībā esošās nodaļas plānoto gada peļņu pārsniedza par 20%. Pretēji tam -nodaļas, kuru vadītājiem bija zems emocionālās inteliģences līmenis, neizpildīja plānu par gandrīz tādu pašu skaitli.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1369696
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties