Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:851040
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kā piemēru varu minēt savu pieredzi ar šo minoritāti, esmu redzējis, kā viņi pārdod narkotikas, kā apkrāpj, apzog cilvēkus uz ielas, kā uzmācās, lai iedod naudu un, protams, kā vardarbīgi cenšas ietekmēt cilvēkus utt. Visi manis minētie piemēri ir arī izveidojies stereotips par to, kādi ir čigāni, taču tas nav tikai stereotips tā ir realitāte. Es negribu apgalvot, ka visi čigāni ir vienādi, taču vairākums, spriežot pēc datiem par izglītības un nodarbinātības līmeni to vidū, noteikti ir tādi, kāds ir izveidojies stereotips. Līdz ar to varam secināt, ka stereotipam par čigānu minoritāti ir liela ietekme uz cilvēku domāšanu un uzskatiem, kas savukārt noved pie noraidošas attieksmes pret čigāniem.
Nobeigumā es vēlētos apgalvot, ka manis izvirzītā problēma, par to, ka Latvijas pilsoņiem ir noraidoša attieksme pret čigānu minoritāti ir tikusi pamatota. To apstiprināja tas, ka čigāni ir vāji izglītoti un lielākā to daļa nevēlas iegūt izglītību dēļ savām vērtībām, kas līdz ar to veicina bezdarbu čigānu vidū, kas savukārt noved pie nelegālas darbības, kas ļoti būtiski ietekmē sabiedrības attieksmi un nostāju pret šo minoritāti. Kā arī čigānu tautības bērnu negatīvā ietekme uz pārējiem skolniekiem, izraisa latviešu noraidošo attieksmi pret tiem un līdz ar to arī nevēlēšanos kontaktēties. Visbeidzot neskatoties uz nodarbinātības un izglītības līmeni čigānu vidū, visvairāk Latvijas pilsoņu noraidošo attieksmi un vēlēšanos izolēties no šīs minoritātes ietekmē stereotips, par to, ka čigāni ir narkotiku tirgotāji, zagļi un krāpnieki.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties