Bioloģiskās daudzveidības saglabāšana nav svarīga, jo cilvēki pārtikā izmanto tikai dažas augu un dzīvnieku sugas. Aptuveni 75 procenti no cilvēku uzturā lietotajiem produktiem nāk no 12 augu sugām un vairāk nekā 90 procenti no dzīvnieku izcelsmes produktiem nāk no 15 zīdītāju un putnu sugām (Problēmas, 2011). Protams, pārējām sugām arī ir sava loma, lai uzturētu šīs galvenās sugas, bet 21.gadsimtā zinātne un tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, tāpēc uzskatu, ka ir iespējama sugu radīšana, kura ir slimību izturīga un labi piemērojas jebkādiem augšanas apstākļiem.
Bioloģiskās daudzveidības saglabāšana nav svarīga, jo cilvēki neizmanto visu dabā pieejamo, taču, ja radīsies nepieciešamība pēc kā jauna, tad daudzas sugas nemaz nav atklātas un būs iespēja meklēt, ko jaunu un noderīgu cilvēku vajadzībām. Atsaucoties uz iepriekšējā rindkopā teikto, ka lielākoties cilvēki izmanto 12 augu sugas un 15 zīdītāju un putnu sugas, tad var secināt, ka cilvēkiem pietiktu, ja šīs sugas varētu padarīt daudz spēcīgākas un izturīgākas un tās varētu audzēt plašākās teritorijās, kuras šobrīd aizņem citas cilvēkiem mazāk nozīmīgas sugas.
Bioloģiskās daudzveidības saglabāšana nav svarīga, jo zinātnei un tehnoloģijām attīstoties cilvēki spēs iegūt visu nepieciešamo bez dabā sastopamo sugu līdzdalības. …