Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:276025
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Iesākšu ar nelielu citātu no portāla www.delfi.lv. „Kapitālisms ir patērētāju sabiedrība. Kultivē zemiskās tieksmes, primitīvu domāšanu, īsāk sākot audzina dzīvniekus no tiem kam būtu jābūt homo sapiens.:) Patērēšanas kultivēšana iznīcināja sociālismu, kapitālisms iznīcina cilvēci.:)”
Lielā mērā internetā atrodamajos materiālos patērētāju sabiedrība tiek attēlota negatīvā noskaņā. Taču nesaskatu iemeslu šādai negatīvai nostājai, jo patērētāju sabiedrība eksistē un eksistēs, jo mēs visi esam patērētāji, ir preces, bez kurām mēs nespētu izdzīvot. Cita lieta ir tā, ka iepirkšanās tiek pārvērsta par kultu, par izklaidi, par stresu noņemošu nodarbošanos, kad cilvēks iepērkas, lai gūtu baudu, kad iegādājas lietas, kas ir pilnīgi nevajadzīgas.
Manuprāt, patērētāju sabiedrības kultūra visā pasaulē tikai pieaug. Cilvēki vairs „neuzķeras” uz lētām reklāmām un nepērk visu pēc kārtas tikai tāpēc, ka uz šīm lietām ir kāds noteikts zīmols. Latvijas patērētāju sabiedrība gan vēl nav „izaugusi” līdz šim līmenim un Latvijā joprojām ir „stilīgi” pazīmēties ar viltoto „Dolce&Gabanna” somiņu vai apģērbu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties