Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:192692
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vadoties pēc profesora G. Hofstedes 5 dimensijām, būtisku atšķirību starp šīm valstīm var redzēt starp Varas distanci, jo Krievijā tā ir ļoti augsta, salīdzinoši ar Lielbritāniju. Līdz ar to skaidri iezīmējas Krievijas kultūras formalitāte un hierarhiskums, kā arī Krievijā vairāk nekā citās uzņēmējkultūras ir ļoti svarīgi veikt pārrunas ar cilvēkiem, kuri patiešām pieņem lēmumus, jo Krievijā lēmumus parasti pieņem „augša“, kas pārrunās var radīt ievērojamas aiztures, savukārt Lielbritānijā cilvēka statusu nosaka, kurā reģionā viņš ir piedzimis un izaudzis, piederībai sociālai klasei, ģimenes vēsturei un akcentam. Angļa formalitāte ir atkarībā no darījuma partnera statusa, kā arī angļi lieto vārdu “mister” vai “misis” līdz otrai vai trešajai tikšanās reizei. Taču ir novērots, ka jaunā uzņēmēju paaudze kļūst mazāk formāli.
Lielbritānijā ir spēcīgi izteiks individuālisms, tāpēc arī Lielbritānijā saites starp personām ir brīvas, atraisītas; no ikviena tiek gaidītas, tas, lai tas rūpētos par sevi un par saviem tuvākajiem, ģimeni.
Savukārt Krievijā tomēr lielā mērā valda arī kolektīvisms, kas nosaka, kāpēc Krievijā cilvēki sadalīti spēcīgās, saliedētās šaura loka grupās. Tāpēc arī Krievijas biznesā ir svarīgi, lai būtu sakari vai blats. Tā kā krievi ir orientēti uz savstarpējām attiecībām, tad lai kaut ko uzsāktu Krievijā ir jābūt personīgiem kontaktiem, pārrunās krievi saka to, ko domā.
Vīrišķība, savukārt ir augsta Lielbritānijā, taču mēreni vidēja Krievijā, kas paskaidro to, ka Lielbritānijā sievietēm ir daudz lielāka vara un iespēja darboties neatkarīgi biznesa jomā, taču Krievijā ļoti maz sieviešu ir sasniegušas augstu stāvokli Krievijas uzņēmējdarbības vidē, tāpēc krievi nav pieraduši sadarboties ar sievietēm, nevienlīdzības dēļ.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1115335
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties