Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:475125
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Hičkoks filmā, galvenokārt, izmanto diaģētiskās skaņas: sākotnēji, lai skatītājs precīzāk uztvertu to, ko redz un dzird filmas galvenais varonis – ielas trokšņi, lietus negaiss, suņa riešana, komponista klavierspēle un realistiskie sadzīviskie trokšņi. Līdz vēlāk ar aizkadra skaņām režisors skatītājam kāpina spriedzi, kā piemēram, ainā kur dzirdami slepkavas soļi tuvojamies Džefa dzīvokļa durvīm. Skatītājs zina, ka kuru katru brīdi slepkava būs klāt un atvērsies durvis un, lai pastiprinātu efektu, arī šajā epizodē režisors izmanto Kuļešova efektu: tiek parādītas durvis zem kurām pa spraugu redzama kāpņutelpas gaisma un dzirdami tuvojošies soļi, tad parādīts izbijies Džefs, kas liek skatītājam kāpināt spriedzi. Kopumā Hičkoks visas filmas laikā varētu pat teikt, ka izcili “pielieto” visus nepieciešamos kino valodas elementus un viņš to dara tik meistarīgi, ka parastais skatītājs to pat nepamana.
Lai arī filma tapusi laikā, kad nebija pieejamas datorgrafikas specefektu elementu, Hičkoks tomēr ir radījis ko līdzīgu epizodē, kur slepkava Džefu izgrūž pa logu un viņš krīt no liela augstuma.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties