Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:856791
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Šobrīd Jemenas pilsoņu karš vēljoprojām notiek un tās situācija nav īsti nav mainījies. ASV turpina pretterorisma operācijas pret Al-Qaeda un citiem ekstrēmistiem. Saūda Arābija turpina vadīt koalīciju pret Irānas atbalstītajiem islāmistiem, izraisot smagus civiliedzīvotāju upurus no abām pusēm. Un 2018. gada koalīcijas lielā ofensīva, lai pārņemtu Jemenas krastu ir izraisījis spēcīgu reakciju no Apvienotajām Nācijām. Kuri vēloties samazināt humanitāro krīzi, Jemenā ir centušies izraisīt vairākus miera līgumus. Bet Irānas atbalstītā islāmistu grupējums ir sākuši izmantot raķetes, lai uzbruktu Saūda Arābijas infrastruktūrai, naftas raktuvēm, lidostām un tankkuģiem. Šāda reakcija ir sarežģījusi pilsoņu kara situācija, jo tagad spēcīga Saūda Arābijas iesaistīšanas karā ir arī izraisījis konfliktu starp Saūda Arābiju un Apvienoto Nāciju miera spēkiem.

Tigras konflikts
Tigras reģionālais konflikts ir viss jaunākais no visiem trim konfliktiem. Cīņas starp Etiopijas federālo valdību un Tigras reģionālo rajonu ir sagrāvušas Etiopijas ziemeļu daļu kopš novembra sākuma, kad Etiopija sāka militāro ofensīvu pret valdošo Tigras frakciju, un jau pirmajās nedēļās konflikts izraisīja tūkstošiem nāves no abām pusēm, plašu teritorijas iznīcināšanu, kā arī divi miljonu cilvēku ir spiesti kļūt par bēgļiem un mukt uz tuvējo Sudānu. Viss konflikts izraisījās tad kad Premjerministrs Abiy Ahmeds pavēlēja 4. novembrī veikt ofensīvu pēc tam, kad viņš apsūdzēja reģionāli valdošo komunistisko partiju jeb “Tigras tautas atbrīvošanas fronte” par uzbrukumiem netālajai militārajai bāzei un mēģinājumiem nozagt militāro ekipējumu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1385253
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties