Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:710311
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 42 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Kopš Latvijas Republikas valstiskās neatkarības atjaunošanas Latvijā notiek pakāpeniska valsts varas organizācijas reforma ar mērķi pārveidot to atbilstoši demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības standartiem. Šīs reformas būtiska sastāvdaļa ir tiesu varas institucionālā reforma, kuras mērķis un uzdevums ir izveidot Latvijā spēcīgas, visiem pieejamas, neatkarīgas un efektīvi darbojošās tiesu varu realizējošās institūcijas. Tiesu sistēmas reforma Latvijā praktiski ir pabeigta, turpretim tiesu nolēmumu izpildes institucionālā reforma pašreiz vēl ir tikai nedaudz gājusi uz priekšu, tāpēc ir aktuāla.
Kas noteica reformas nepieciešamību kā tādu? Galvenais iemesls ir tiesu spriedumu nekvalitatīvas izpildes gadījumu ievērojamais skaits. Šādu gadījumu cēloņi ir tiesu izpildītāju neprofesionāla rīcība, viņu nolaidīgā attieksme pret savu amata pienākumu apzinīgu izpildi, viņu zināšanu trūkumu, pārāk lielā noslogotība, zems atbildības līmenis un vienaldzība pret to, kādas sekas izraisa šādi trūkumi. No tiesu izpildītājiem netika prasīta augstākā juridiskā izglītība un attiecīgi, salīdzinot ar paveicamo darba apjomu un sava amata atbildīgo stāvokli, tie saņēma niecīgu atalgojumu. Tas, savukārt, izraisīja pastāvīgu kadru mainību šajā amatā. Personas, kas bija uzņēmušās pildīt tiesu izpildītāja pienākumus, neuztvēra savu amatu, kā pastāvīgu darba vietu ilgtermiņā un tādēļ, vairumā gadījumu, nenotika darbinieku profesionālā izaugsme.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties