Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:546357
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 52 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācijas    3
  Ievads    6
1.  Uzņēmējdarbības būtības raksturojums un attīstība    9
1.1.  Uzņēmējdarbības būtība un tās nozīme tautsaimniecībā    9
1.2.  Uzņēmējdarbības attīstības vēsture    26
1.3.  Uzņēmējdarbības attīstības perspektīvas Latvijā    33
2.  Komercpilnvarojumu sistēma - uzņēmējdarbības attīstības veids    40
2.1.  Komercpilnvarojumu sistēmas būtība un raksturojums    40
2.2.  Komercpilnvarojumu sistēmas priekšrocības un trūkumi    52
2.3.  Komercpilnvarojumu sistēmas izmantošana Latvijā    62
3.  Komercpilnvarojuma uzņēmuma “Eļmi” darbības analīze    74
3.1.  Komercpilnvarojumu sistēmas raksturojums    74
3.2.  SIA „Eļmi” darbība komercpilnvarojumu sistēmā un tās efektivitātes analīze    78
  Secinājumi un priekšlikumi    91
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    97
  Pielikumi    101
Darba fragmentsAizvērt

Šodien valstīs ar tirgus ekonomiku uzņēmējdarbība ir viens no svarīgākajiem ekonomikas sektoriem, kas nodrošina tās stabilitāti un attīstību. Daudzu pasaules valstu pieredze rāda, ka tieši ar uzņēmējdarbības norisi iespējams atrisināt daudzus ekonomiskus un sociālus jautājumus un nodrošināt sabiedrības interešu apmierināšanu. Uzņēmumi, saražojot preces vai sniedzot pakalpojumus, apmierina daudzveidīgās sabiedrības vajadzības, izveido darba vietas valsts iedzīvotājiem, uzkrāj kapitāla resursus un rada lielāko daļu no iekšzemes kopprodukta, nosakot valsts konkurētspēju pasaules tirgos.
Pasaulē uzņēmējdarbība notiek daudzās nozarēs un atkarībā no veiktajiem uzdevumiem izpaužas dažādās formās un veidos. Dažās pasaules valstīs ekonomikas pamatā ir milzīgas transnacionālās korporācijas, kas akumulē miljonu kapitālu, nodarbina miljoniem cilvēku un izpilda valsts pasūtījumus. Taču valstīs, kur darbības apstākļi nav piemēroti lielo korporāciju darbībai, uzņēmējdarbība notiek mazos un vidējos uzņēmumos, kas veido tirgus ekonomikas bāzi un nodrošina ekonomikas izaugsmi, darbojoties daudzās sfērās.
Maziem un vidējiem uzņēmumiem piemīt lielāka pielāgošanās spēja tirgus izmaiņām, relatīvi zemākas izmaksas un lielāka darbības efektivitāte. Mazie un vidējie uzņēmumi piedalās jauninājumu izstrādāšanā un apgūst specifiskus tirgus, kuros nav ieinteresēti lielie uzņēmumi. Samazinot bezdarba līmeni valstī, mazie un vidējie uzņēmumi būtiski uzlabo sociālo klimatu un veicina privāto iniciatīvu. Attīstīto valsts pieredze liecina par augsti attīstītas mazas un vidējas uzņēmējdarbības nepieciešamību katrā valsts ekonomikā.
Latvijas pieredze uzņēmējdarbības veikšanā ir apmēram 13 gadi, kad sāka parādīties pirmie uzņēmēji un veidoties pirmie privātuzņēmumi. Joprojām Latvijā notiek uzņēmējdarbības attīstības process, kad ar gadiem uzkrātā pieredze palīdz pilnveidot un uzlabot uzņēmējdarbības vidi, lai izveidotu labvēlīgus nosacījumus uzņēmējdarbības veikšanai un palielinātu Latvijas uzņēmumu darbības efektivitāti.
Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā 2004. gadā labvēlīgi ietekmēja uzņēmējdarbības norisi valstī, jo uzņēmēji ieguva iespēju pilnveidot un attīstīt savu uzņēmējdarbību, izmantojot valsts un starptautiskās uzņēmējdarbības atbalsta programmas, ka arī iepazīties ar ārvalstu uzņēmēju pieredzi un izmantot to vietējā tirgū.
Šodien, kad pasaulē notiek globalizācijas procesi un ir atvērti jauni ekonomiskie tirgi, Latvijai nepieciešams izmantot jaunas uzņēmējdarbības veikšanas metodes, kas nodrošinātu Latvijas uzņēmumu konkurētspējas palielināšanu. Autore uzskata, ka par šādu efektīvu un jaunu risinājumu varētu būt uzņēmējdarbības veikšana pēc komercpilnvarojumu sistēmas metodes.
Komercpilnvarojumu sistēma ir efektīva un izdevīga uzņēmējdarbības veikšanas metode, kas ļauj jauniem uzņēmējiem uzsākt uzņēmējdarbību ar mazākiem izdevumiem un kļūdām, uzreiz strādājot ar populāro zīmolu, saņemot gatavo produktu un drošu uzņēmējdarbības veikšanas metodiku. Maziem un vidējiem uzņēmumiem tā ir stabila un ienesīga uzņēmējdarbība, savukārt pasaulē pazīstamām un stabilām kompānijām tā ir iespēja paplašināt savas pozīcijas tirgū. Šīs uzņēmējdarbības metodes priekšrocības sen ir novērtētas un plaši izmantotas ārvalstīs, kā droša un viegla iespēja uzsākt uzņēmējdarbību un attīstīties īsā laikā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −35,68 €
Materiālu komplekts Nr. 1121977
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties