Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:553202
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Satura rādītājs    3
2.  Ievads    4
3.  Investīciju ekonomiskā būtība    6
3.1.  Investīciju definīcija un klasifikācija    6
3.2.  Investīciju nozīme tautsaimniecībā    9
4.  Ārvalstu tiešo investīciju analīze    16
4.1.  Ārvalstu tiešo investīciju dinamika Latvijā    16
4.2.  Ārvalstu tiešās investīcijas pa nozarēm    24
4.3.  Ārvalstu tiešās investīcijas vērtējot tās pēc to izcelsmes valsts    32
4.4.  Ārvalstu tiešās investīcijas Latvijas informāciju tehnoloģiju nozarē    38
5.  Secinājumi    44
6.  Priekšlikumi    46
7.  Izmantotā literatūra    48
Darba fragmentsAizvērt

Kā sava darba veikšanas gaitā galveno īstenojamo uzdevumu esmu izvirzījis noteikt cik lielā mērā dažādu valstu investīcijas atšķirīgās Latvijas tautsaimniecības nozarēs ir spējušas ietekmēt Latvijas ekonomisko situāciju un kāda ir sakritība starp investīciju apjomu, dinamiku un izlietojumu pa nozarēm un no tām gūto ekonomisko labumu iekšzemes kopprodukta apjoma pieauguma veidā.
Galvenā kvalifikācijas darba izstrādes gaitā izmantotā literatūra ir statistikas dati, ko apkopojušas dažādas valsts institūcijas, taču plaši izmantošu arī investīciju teoriju saturošas publikācijas, zinātniskus pētījumus, dažādu autoru publikācijas internetā un citus informāciju avotus, kas sniegtu informāciju par ar investīcijām saistītiem procesiem Latvijā. Apkopojot informāciju, nereti nonācu pie secinājuma, ka dati par investīciju dinamiku ir ļoti plaši pieejami, tomēr nereti tā ir diezgan vispārīga un sniedz informāciju tikai par galvenajām tendencēm tautsaimniecībā, tomēr daudz retāk sniedz piemērus, kas ļautu pilnvērtīgāk aptverti investīciju radīto efektu uz tautsaimniecību.
Darba izstrādē galvenokārt izmantošu statistikas analīzes metodi, vienlaikus sasaistot iegūtos rezultātus ar teorētiskām zināšanām, praksē novērotām parādībām un savu personīgo vai ekonomikā atzītu ekspertu viedokli par tautsaimniecībā novērotajiem procesiem. Lai atdzīvinātu visumā diezgan formālā stilā veidoto kvalifikācijas darbu, vietumis izmantošu arī samērā nenozīmīgus, tomēr saturiski interesantus statistikas datus, kas kaut arī nesniedz ne mazāko priekšstatu par investīciju procesiem valstī, tomēr norāda uz daudzajiem izņēmumiem un atkāpēm no vispārējās informācijas un palīdz gūt pilnīgāku priekšstatu par ekonomiskajiem ar investīciju piesaisti, izlietojumu un to atdevi saistītajiem procesiem. Izvirzītā mērķa sasniegšanai, pirmkārt, vērsīšu uzmanību uz investīciju politikas un ekonomiskās būtības teorētiskajiem apstākļiem, iepazīstinot lasītāju ar investīciju jēdzienu un galvenajiem sekmīgas investīciju piesaistīšanas priekšnoteikumiem. Kā nākamo plāna punktu, kas jāīsteno, lai pavirzītos tuvāk izvirzītajam mērķim, esmu nolēmis veikt padziļinātu investīciju statistikas un ar investīcijām saistītu pētījumu, kā arī praktiskas pasaulē novērotas pieredzas analīzi. Šī punkta izstrādes gaitā būtu jāizprot investīciju vides pozitīvos un negatīvos apstākļus, kas lielā mērā pēdējos gados ir noteikusi ekonomikas attīstības tendences.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties