Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:381287
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Veicot vai uzsākot komercdarbību ir svarīgi saņemt objektīvu informāciju gan par attiecīgās nozares stāvokli, gan konkrētā darījuma partnera finansiālajiem rādītājiem, to izmaiņām laikā, attīstības tendencēm, problēmām konkrētajā nozarē. Protams, ka šādam mērķim iespējams izmantot dažādas metodes un līdzekļus, tomēr viens no vienkāršākajiem un objektīvākajiem veidiem kā iegūt patiesu un skaidru priekšstatu par savu jauno vai jau esošo darījuma partneri un analizēt sava uzņēmuma darbību ir iepazīšanās ar gada pārskatu. Katrā uzņēmumā, kas rūpējas par savas saimnieciskās darbības nodrošināšanu un turpmāko pastāvēšanu, kā arī par sava prestiža veidošanu, obligāta prasība ir kvalitatīva gada pārskata sastādīšana. Kvalitatīvs gada pārskats atbilst Starptautisko Grāmatvedības standartu un LR likumdošanas prasībām. Gada pārskatā sniegto informāciju izmanto uzņēmuma darījumu partneri, dažādas valsts institūcijas, investori, kā arī uzņēmuma vadība savām vajadzībām. Gada pārskats ir galvenais publiskais dokuments, pēc kura trešās personas var spriest par uzņēmuma iepriekšējā gada saimniecisko darbību.
Ar gada pārskata sastādīšanas, novērtēšanas un analīzes pamatprincipiem ir jāiepazīstas ne tikai darbiniekiem, kuru tiešajos darba pienākumos tas ietilpst, šīs zināšanas zināmā mērā ir jāapgūst arī prasmīgam un kompetentam uzņēmuma vadītājam. Uzņēmuma vadītāja zināšanām ir jābūt visaptverošām, lai jebkurā situācija tas varētu izteikt savu viedokli un pieņemt pareizus lēmumus.
Diplomdarba „SIA „X Motors” gada pārskata analīze un novērtēšana” mērķis ir analizēt un novērtēt SIA „X Motors” pārskatu gan iepriekšējo pārskata periodu aspektā, gan arī nākamo pārskata periodu aspektā, tādejādi salīdzinot izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus gada pārskata kvalitātes un arī uzņēmuma kopējās darbības uzlabošanai.
Izejot no diplomdarba mērķa tiek izvirzīti sekojoši uzdevumi:
1. Veikt SIA „X Motors” iekšējās un ārējās vides izpēti, uz kuras pamata sastādīt SVID (SWOT) matricu;
2. Iepazīties ar SIA „X Motors” grāmatvedības kārtošanas un organizācijas pamatprincipiem;
3. Veikt SIA „X Motors” gada pārskata un tā sastāvdaļu analīzi;
4. Novērtēt SIA „X Motors” finansiālo stāvokli;
5. Izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus gada pārskata kvalitātes un uzņēmuma kopējās darbības uzlabošanai.
Lai realizētu diplomdarba mērķi, autors izmanto pieejamos materiālus presē, gan interneta resursus, mācību literatūru, kā arī nepublicētos materiālus par SIA „X Motors” un zinātnisko literatūru.
Ņemot vērā darba ierobežoto apjomu un darba tēmas plašumu, autors padziļināti analizēs tikai vienu gada pārskata posteni „Pamatlīdzekļi”. Diplomdarbā tiks analizēta SIA „X Motors” laikaposmā no 2003.gada līdz 2004.gadam.
Diplomdarbs veidots pielietojot tādas pētīšanas metodes kā literatūras analīze, uzņēmuma darbības analīze un novērojumi.

1.UZŅĒMUMA VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS
1.1. Uzņēmuma vēsture un pamatinformācija
Uzņēmuma pilns nosaukums ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību “X Motors” (turpmāk tekstā SIA “X Motors”). Uzņēmuma vienotais reģistrācijas numurs Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā - 40000000000. Uzņēmuma Pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrācijas numurs- LV 40000000000. SIA “X Motors” juridiskā adrese – Latvijas Republika, Rīga, Skolas iela 15,
LV-1000.
SIA „X Motors” ir dibināta 2000.gada 11.jūnijā ar nosaukumu „Ripo M”, kas sakarā ar darbības veida maiņu 2005.gadā tika nomainīts uz „X Motors”. Sabiedrība ir dibināta ar pamatkapitālu 2000LVL, kas sadalīts 20daļās ar nomināla vērtību 100LVL un tai ir viens dibinātājs.
SIA „X Motors” pastāvēšanas laikā trīs reizes mainīta uzņēmuma darbības sfēra, t.i. būvniecība, finansu starpniecība un transporta pakalpojumi. Ņemot vērā to, ka uzņēmuma vecums ir 5gadi, tas liecina par nestabilitāti uzņēmuma darbībā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties