Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:807037
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.08.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Annotation    9
1.  Vispārējā informācija par uzņēmumu    15
2.  Vadība un darbinieki    21
3.  Nozares raksturojums    23
4.  Darbības raksturojums, produkti un pakalpojumi    28
6.  Projekta realizācijas izklāsts    49
7.  Finanšu plāns    56
7.1.  Pieņēmumi finanšu prognozei    56
7.2.  Ieņēmumu un izdevumu plāns    57
7.2.1.  Ieņēmumu plāns    57
7.2.2.  Izdevumu plāns    60
7.3.  Peļņas un zaudējuma aprēķins    65
7.4.  Bilance    68
7.5.  Naudas plūsmas pārskats    70
7.6.  Kredīta atmaksas grafiks    75
8.  Riski un to samazināšanas pasākumi    76
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    81
Darba fragmentsAizvērt

Maģistra darba mērķis ir izstrādāt projektu par optikas izveidošanu, kas atradīsies Z pilsētā. Topošā uzņēmuma nosaukums būs „Optikas studija”. Uzņēmuma izveides projekts sākas ar 2009.gada 1.jūliju, bet reāli uzņēmējdarbība tiek uzsākta ar 2009.gada 1.septembri. Uzņēmuma juridiskā forma būs sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Šāda juridiskā forma ir izvēlēta, jo tā ir slēgta sabiedrība, kuras daļas nav publiskās apgrozības objekts. SIA ir vairāk piemērota maza un vidēja biznesa veikšanai.
Uzņēmuma pamatkapitāla lielums būs gan 2000.gada 13.aprīlī pieņemtajā likumā „Komerclikums” noteiktais minimālais pamatkapitāla lielums 2 000 Ls apmērā, gan papildus tiks ieguldīti privātie finanšu līdzekļi 4 000 Ls apmērā, kopā veidojot pamatkapitāla lielumu 6 000 Ls apmērā, kas tiks apmaksāts skaidrā naudā līdz sabiedrības reģistrācijas pieteikuma iesniegšanai Uzņēmumu reģistrā. Nepieciešamie finanšu līdzekļi pamatkapitāla apmaksai tiks ņemti no dibinātāju personīgajiem uzkrājumiem. Nepieciešamā summa 6 000 Ls apmērā starp diviem uzņēmuma dibinātājiem tiks sadalīta 50% : 50%, t.i., 3 000 Ls un 3 000 Ls.
Uzņēmuma plānotais darbības veids būs konkrētā medicīnas nozarē - optometrijā. Diemžēl Latvijā nav veikti pētījumi par optikas preču un pakalpojumu noieta apjomiem, tirgus tendencēm un attīstības nākotnes perspektīvām. Šī nozare ir viena no vismazāk pētītajām. Bet ņemot vērā situāciju, ka briļļu lēcas un kontaktlēcas ar katru gadu uzlabojas, un ražotāji meklē arvien jaunus pārklājumu un materiālu veidus, kā arī iespējas lēcas padarīt daudz ērtāk un ilgāk lietojamas, tad var secināt, ka vismaz pasaulē rūpes par redzi ieņem diezgan svarīgu vietu cilvēka dzīvē un norāda uz to, ka cilvēki arvien vairāk pievērš uzmanību redzei un tās korekcijas līdzekļiem. Saskaņā ar LR Centrālās Statistikas pārvaldes sniegto informāciju, laika periodā no 2001.gada līdz 2006.gadam oftalmologu skaits ir palielinājies par 19,90 %. Oftalmologu skaita pieaugums norāda uz to, ka ir pieprasījums pēc šāda veida speciālistiem.
Uzņēmumam būs divi dibinātāji. Uzņēmuma darbības sākumposmā nav paredzēts piesaistīt citus dalībniekus, jo uzņēmums būs mazs un jauns. Turpmākajā laika gaitā, kad uzņēmums jau būs atradis savu nišu tirgū un tiks domāts par vēl kāda optikas salona izveidošanu, tiks izskatīta alternatīva piesaistīt citus dalībniekus. Uzņēmuma struktūru veidos Dalībnieku sapulce, Valde, grāmatvedis, oftalmologs, optometrists, divi optometrista asistenti, optiķis un apkopēja. Uzņēmumā kopumā tiks nodarbināti astoņi darbinieki. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties