Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:425727
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.10.2025.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 40 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    5
1.  DARBINIEKU MOTIVĀCIJAS TEORIJAS UN TO PIELIETOJUMS PERSONĀLA VADĪBĀ    9
1.1  Darbinieku motivācijas jēdziens un nozīme    10
1.2  Motivācijas teorijas un to pielietojums    13
1.3  Monetāra un nemonetāra atalgojuma loma personāla motivācijā    19
2.  SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS NOZARES UN UZŅĒMUMA “PICA LULŪ” RAKSTUROJUMS    22
2.1.  Sabiedriskās ēdināšanas nozares raksturojums    22
2.2.  Uzņēmuma “Pica Lulū” darbības raksturojums    28
2.3.  Darbinieku motivācijas programma uzņēmumā    32
3.  UZŅĒMUMA “PICA LULŪ” DARBINIEKU MOTIVĀCIJAS PROGRAMMAS NOVĒRTEJUMS UN PILNVEIDOŠANAS IESPĒJAS    40
3.1.  Pētījuma metodoloģija    40
3.2.  Darbinieku viedokļu pētījums motivācijas jautājumos    41
3.3.  Ieteikumi darbinieku motivācijas sistēmas uzlabošanai uzņēmumā “Pica Lulū”    53
  NOBEIGUMS    56
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    58
  PIELIKUMI    62
Darba fragmentsAizvērt

Viens no būtiskākajiem personāla vadības aspektiem ēdināšanas nozarē ir tiešā ietekme uz
klientu apmierinātību. Labi apmācīti un motivēti darbinieki ne tikai veicina pozitīvu klientu iespaidu,
bet arī veido ilgtermiņa attiecības ar apmeklētājiem, kas veicina lojalitāti un uzņēmuma reputāciju.
Pastāv daudz dažādas motivācijas teorijas par to, kā motivēt personālu, taču tās viena ar otru
ir pretrunīgas un arī darbinieki ir dažādi, kā rezultātā var secināt, ka nav vienas konkrētas vai vienotas
pieejas, kā praksē pareizi un efektīvi motivēt katru darbinieku. Tieši tāpēc, katra uzņēmuma interesēs
ir regulāri sekot līdzi darbinieku motivācijai un meklēt veidus, kā to ir iespējams efektīvi pilnveidot.
Sabiedriskās ēdināšanas nozarē konkurence ir liela un katru gadu tā turpina palielināties.
Sabiedriskās ēdināšanas vide bieži ir dinamiska un stresa pilna, tāpēc ir svarīgi nodrošināt efektīvas
komunikācijas un konfliktu vadības stratēģijas, kas veicina pozitīvu darba vidi un samazina
darbinieku emocionālo izdegšanu un aiziešanu no darba. Efektīva personāla vadība ļauj nodrošināt
kvalitatīvu apkalpošanu, samazināt rotāciju un visbūtiskākais – veicināt darbinieku motivāciju.
Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt ieteikumus personāla motivācijas pilnveidei uzņēmumā
“Pica Lulū”. Lai sasniegtu darba mērķi, tika izmantotas šādas pētījuma metodes: monogrāfiskā
pētījumu metode, sekundāro datu analīze, kontentanalīze un kvantitatīvā metode. Pētījuma rezultātā
tika noskaidrots, ka darbinieku motivācija uzņēmumā lielā mērā balstās uz elastīgu darba grafiku un
pozitīvu darba vidi un zema vadītāju izrādītā atzinība ikdienā un nepietiekama iekšējā komunikācija
kavē darbinieku emocionālo iesaisti un veicina motivācijas zudumu. Lai atrisinātu šīs problēmas, kas
pastāv uzņēmumā, galvenie priekšlikumi ir vadībai ieviest strukturētu atzinības mehānismu, stiprināt
iekšējo komunikāciju, organizējot regulāras pārrunas, kā arī uzlabot atalgojuma taisnīgumu un
caurspīdīgumu, informējot darbiniekus pēc kādiem kritērijiem tiek piešķirtas piemaksas. …

Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1407972
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties