Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
21,48
Ietaupījums:
2,79 (13%)
Cena ar atlaidi*:
18,69
Pirkt
Identifikators:116150
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 33 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2005.g. - 2011.g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    8
1.  LATVIJAS PĀRTIKAS RAŢOŠANAS NOZARES ANALĪZE    10
1.1.  Latvijas pārtikas raţošanas nozares apskats    10
1.2.  Par pārtikas raţošanas nozari atbildīgo institūciju Latvijā apskats    15
1.3.  Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksporta analīze    17
1.4.  Eksporta veicināšanas pasākumi    21
1.5.  Problēmas eksporta tirgos    25
2.  EKSPORTA VADĪŠANA    27
2.1.  Uzľēmuma un produkta eksporta spēju izvērtēšana    27
2.2.  Tirgus izpēte un stratēģijas izvēle    29
2.3.  Loģistikas un juridiskie aspekti    34
3.  EKSPORTA VADĪŠANA SIA “NP FOODS”    37
3.1.  SIA „NP Foods” apraksts    37
3.2.  SIA “NP Foods” eksporta vadīšanas apraksts    42
3.3.  SIA “NP Foods” eksporta analīze    43
3.4.  SIA “NP Foods” eksporta tirgu problēmu apskats    48
3.4.  Eksporta atsākšanas uz Baltkrieviju plāns    52
3.4.1.  Eksporta spēju novērtēšana    52
3.4.2.  Tirgus analīze    54
3.5.  Starptautiskās attīstības iespējas izvērtējums    59
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    64
  PIELIKUMI    69
Darba fragmentsAizvērt

Pārtikas un dzērienu raţošanas nozarē nozīmīgu daļu (22%) veido piena produktu raţošana. Tikpat lielu daļu veido gaļas un gaļas produktu raţošana, pārstrāde un konservēšana, savukārt dzērienu raţošana veido 17% un tajā ietilpst gan alkoholiskie, gan bezalkoholiskie dzērieni. Konditorejas un miltu izstrādājumu raţošana veido 13%, taču zivju, vēţveidīgo, mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana veido 12%. Augļu un dārzeľu pārstrāde veidoja tikai 5% no nozares apgrozījuma 2010.gadā. 2010. gadā citu pārtikas produktu raţošana, kurā ietilpst tādi produkti kā sviestmaizes, hot-dogi, zupas, buljoni un tml. veidoja 9% no pārtikas un dzērienu raţošanas nozares apgrozījuma.
Pārtikas un dzērienu raţošanas nozarē 2009.gadā nodarbināto skaits veidoja 20% jeb 25563 no rūpniecības nozarē strādājošajiem un 24% no apstrādes rūpniecībā strādājošajiem. [6]
1.5. attēlā aplūkojams ekonomiski aktīvo statistikas vienību skaita izmaiľas pārtikas un dzērienu raţošanas nozarē no 2005. līdz 2009. gadam. Aplūkojot pārtikas un dzērienu raţošanas sektora ekonomiski aktīvo statistikas vienību (dati apskatīti statistikas vienības „uzľēmums” līmenī) skaitu, novērojams, ka pārtikas raţošanas nozarē dominē komercsabiedrības- 2010. gadā to skaits bija 544, turpretī individuālie komersanti un zemnieku un zvejnieku saimniecības attiecīgi tikai 48 un 40.

Lai raţošanas un tirdzniecības procesi noritētu saskaľā ar starptautiskiem standartiem un uzľēmumi ievērotu likumos paredzētos normatīvus uzľēmējdarbības veikšanai kā nacionālā tā starptautiskā līmenī, valstī ir nepieciešamas institūcijas, kas šiem procesiem atbild. Pašlaik Latvijā jautājumi, kas attiecas uz pārtikas nozari, tiek izskatīti vairākās ministrijās – Zemkopības ministrijā, Veselības ministrijā, Ekonomikas ministrijā, Finanšu ministrijā u.c. [31]
Veselības ministrijas kompetencē ir īstenot sabiedrības veselības veicināšanas politiku, izstrādāt veselības veicināšanas programmas un veikt to īstenošanas metodisko vadību, nodrošināt dzeramā ūdens obligāto nekaitīguma un kvalitātes prasību kontroli, sagatavot informāciju un izstrādāt ieteikumus valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām jautājumos, kas saistīti ar veselības veicināšanu. Veselības ministrijas uzdevums ir arī izglītot sabiedrību jautājumos, kas ietekmē veselību un veselīgu dzīvesveidu. [31]…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Latvijas eksports: eksporta vadīšana Latvijas pārtikas uzņēmumā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/116150

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties