Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
21,48
Ietaupījums:
4,08 (19%)
Cena ar atlaidi*:
17,40
Pirkt
Identifikators:868234
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 32 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2014.g. - 2015.g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    6
1.  Produkta pamatojums    7
1.1.  Piena un krējuma saldējums    7
1.2.  Kvalitātes rādītāji    7
1.3.  Atšķirības no analoga    8
2.  Tehnoloģiskā daļa    11
2.1.  Izejvielu raksturojums    11
2.2.  Ražošanas tehnoloģiskā shēma    16
2.3.  Tehnoloģiskā procesa raksturojums    18
3.  Tehnoloģiskā procesa kontrole    22
3.1.  Sensorā novērtēšana    23
3.3.  Mikrobioloģisko analīžu testēšanas metodes un standarti    26
4.  Tehnoloģisko iekārtu izvēle    29
4.1.  Iekārtu aparātu shēma    29
4.2.  Tehnoloģiskās iekārtas    30
5.  Gatavās produkcijas sagatavošana realizācijai    39
5.1.  Iepakojums    39
5.2.  Iepakošanas iekārta    40
5.3.  Marķējums    41
5.4.  Gatavo produktu pieņemšana, uzglabāšana, transportēšana    42
6.  Kvalitātes vadība    43
6.1.  Produkta apraksts un ražošanai nepieciešamie nosacījumi    43
6.2.  Produkta apdraudējumi jeb bīstamība    44
6.3.  Ražošanas procesa etapi    45
7.  Produkta ekonomiskais novērtējums    56
8.  Higiēnas prasības pārtikas ražošanas uzņēmumā    58
8.1.  Higiēnas prasību nodrošināšana iekārtās un ražošanas telpās    58
8.2.  Personīgās higiēnas noteikumi uzņēmumā    59
  Secinājumi    60
  Literatūra    61
Darba fragmentsAizvērt

Personāla telpās – ģērbtuvēs ir ierīkoti pakaramie, darba apģērbu uzglabāšanai. Sanitārajās telpās (tualetēs, dušas telpās), kas ir atdalītas no ražošanas telpām, patstāvīgi tiek nodrošināta roku mazgāšanas un dezinficēšanas līdzekļu pieejamība. Atbildīgais par nepieciešamo roku mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļu nodrošināšanu ir apkopēja. Ražošanas procesā nodarbinātās personas iziet obligātās veselības pārbaudes saskaņā ar LR noteiktām normatīvo aktu prasībām. Ražošanas procesā nodarbinātie reizi divos gados noklausās lekciju par tēmu „Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā”. Ražošanas procesā nodarbinātās personas nelako nagus, nenēsā rotaslietas un pulksteņus. Pirms ražošanas uzsākšanas personāls (var iziet dušas), matus sakārto zem galvassegas. Rokas mazgā un dezinficē pirms darba sākuma un pēc katra darba pārtraukuma, pārejot no viena darba operācijas uz otru, pēc saskarsmes ar netīriem priekšmetiem. Pirms tualetes apmeklējuma darbinieks obligāti novelk sanitāro apģērbu un pakar ārpusē uz pakaramā. Iznākot no tualetes, rokas mazgā un dezinficē, un tikai tad uzvelk sanitāro apģērbu. [16]

SECINĀJUMI
SIA Rūjienas saldējums rozīņu „LUKSS” ir dabīgs produkts, jo ražošanas procesā netiek pievienots dzeramais ūdens, augu tauki, glikozes-fruktozes sīrups un stabilizatori, kas sastāv no guāra sveķiem, celulozes sveķiem un karagināna, kā tas ir „Druvas” saldējumam klasika Rozīņu / vafeļu glāzītē
Organoleptiskās, fizikāli-ķīmiskās un mikrobioloģiskās metodes nepieciešamas, lai kontrolētu produktam atbilstošos kvalitātes rādītājus, tā drošumu patērētāju lietošanai uzturā.
Saldējuma ražošanā ir izvēlētas atbilstošas iekārtas, lai saražotu kvalitatīvu produktu. Rūjienas Krējuma saldējuma rozīņu „LUKSS” ražošanā tiek izmantotas 15 tehnoloģiskās iekārtas.
Rūjienas krējuma saldējums rozīņu „LUKSS” ražošanā ir identificēti 4 kritiskie kontroles punkti šādos procesa etapos: augļu ogu aromatizēto un gabalu veida piedevu uzglabāšana, pasterizācija, dzesēšana nogatavināšanas vannā ar aukstu ūdeni un nogatavināšana noslēgtās vannās ar dzesētāju.
Produkta SVID analīzē konstatēts, ka produkta stiprās puses ir dabiskas izejvielas un atpazīstamība. Vājās puses ir tas, ka produkta sastāvā ir rozīņu masa, nevis rozīnes, līdz ar to vairāk E vielas un vēl viens no mīnusiem ir augstā enerģētiskā vērtība.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1355610
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Kvalitātes kontrole Rūjienas krējuma saldējuma rozīņu "Lukss" ražošanā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/868234

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties