Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:499411
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 43 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  DARBĀ IZMANTOTIE SAĪSINĀJUMI    7
  IEVADS    8
1.  EKONOMISKI RACIONĀLO JOMU TEORĒTISKO PAMATU NOTEIKŠANA SAUSZEMES UN ŪDENS TRANSPORTA DARBĪBĀ    11
1.1.  Transporta nozīme valsts ekonomikā    11
1.2.  Transporta ekonomiskie un tehniski radītāji    12
1.3.  Multimodālie pārvadājumi    17
2.  EKONOMISKI – ĢEOGRĀFISKAIS RAKSTUROJUMS AUSTRUMU-RIETUMU KRAVU PLŪSMAI, POTENCIĀLI BALTIJAS REĢIONAM (BASEINAM)    19
2.1.  Kravu plūsmas raksturojums    19
2.2.  Kravu plūsmas kartogrammas Baltijas reģionam    20
2.3.  Ekonomiski-racionāla kravas transportēšana    34
3.  METODIKAS IZSTRĀDE LAI PAMATOTU PĀRVĀDĀTĀJA JŪRAS TRANSPORTA IZVĒLI PIE MULTIMODĀLIEM PĀRVADĀJUMIEM    44
3.1.  Transporta pakalpojumu izvēles principi    44
3.2.  Kravu plūsmas izvēle    56
3.3.  Pārvadāšanas veida metodikas izstrāde SIA AVE LINE piemērā    56
  NOBEIGUMS    63
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN CITI INFORMĀCIJAS AVOTI    65
Darba fragmentsAizvērt

Ik dienu pasaulē tiek veikti simtiem dažādi pārvadājumi pa jūru. Jūra kā transporta ceļš tiek izvēlēts dažādu iemeslu dēļ, bet jebkurā gadījumā, katrs vēlas, lai izmaksas būtu mazākas. Bieži tiek izmantoti multimodālie pārvadājumi. Multimodālajos pārvadājumos ir svarīgi saprast tieši, kuri transporta veidi ir izdevīgākie. Metodika, ekonomiskā izvēle tiek piemērota jebkurā reģionā, gan vietējiem, gan starptautiskiem sūtījumiem.
Darba tēmas izvēli kā pētniecības darbu var pamatot ar savu aktualitāti gan valstīm, kas atrodas jūras, okeāna piekrastē, gan valstīm, kam nav izejas pie jūras (ūdens transportēšanas avotiem), proti, lai mēģinātu saskaņot transporta sistēmu ar pieaugošo pēdējos gados (5-10 gadi), starptautisko transporta koridoru attīstību veidošanos. Darbā sīkāk tiks analizēta Baltijas jūras baseina transporta plūsma un tā vieta multimodālos pārvadājumos.
Starptautiskajās ekonomiskajās attiecībās transports nodrošina preču (kravu) kustību starp divām vai vairākām valstīm, t.i. starptautiskās attiecībās.
Pasaulē nav īpaša atsevišķa no valsts starptautisko pārvadājumu transporta, kas paredzēts tikai un vienīgi starptautisko kravu pārvadājumiem. Starptautiskie transporta pakalpojumi, galvenokārt, tiek apkalpoti ar dažādu valstu nacionāliem pārvadātājiem, kuri izmanto ritošo sastāvu (jūras un upju kuģus, lidmašīnas, automašīnas, vagonus), kā arī transporta tīklus (dzelzceļa, ceļu, jūras un gaisa ceļus) un transporta mezglus (jūras un upju ostas, lidostas, dzelzceļa stacijas, autoostās, kravu un pasažieru terminālus), kas attiecas uz atsevišķo valstu transporta sistēmām.
Pārsvarā preču piegādes process starptautiskās tirdzniecības procesā ietver galvenokārt pārvadājumu no iekšējas ražošanas vietās vai nosūtīšanas vietas A līdz robežpunktam (osta) B pārdevējas valsts; tālāk starptautiskus tranzīta vai jūras pārvadājumus no punkta B līdz robežpunktam (osta) pircēja-valsts (C) (ja partnervalstīm nav kopīgu sauszemes robežu), un, visbeidzot, transportēšana no punkta C uz iekšējo patēriņa punktu (D).
Tādējādi kravu pārvadāšanas pakalpojumi tiek uzskatīti par pirkšanās-pārdošanās priekšmetu starptautiskos tirgos. Valstis, kas piedalās starptautiskajās ekonomiskajās attiecībās, pārdošana un pirkšana, izmantojot savu transportu un citu organizāciju transporta pakalpojumus lai veicinātu eksportu un importu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties