Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:744124
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    8
1.  Analītiskā daļa    10
1.1.  SVID analīze    10
1.2.  Finansu analīze    18
1.3.  Ieņēmumu un izmaksu analīze    23
2.  Projektu aprēķinu daļa    25
2.1.  Noieta virziena izstrādāšana    25
2.2.  Preču transportēšanas izdevumu samazinājums    36
2.3.  Pārējo izmaksu samazināšana    42
3.  Tehnoloģiskā daļa    48
3.1.  Informāciju tehnoloģiju izmantošana    48
3.2.  Finanšu aprēķinu modelēšana Excel vidē    55
4.  Darba un dabas aizsardzības daļa    60
4.1.  Darba vides iekšēja uzraudzība    60
4.2.  Darba vides riska novēršana    62
4.3.  Darba aizsardzības organizācija uzņēmumā    66
  Secinājumi un priekšlikumi    70
  Bibliogrāfiskais saraksts    73
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Diplomprojekta izstrādāšanas procesa ir izpildīts projektam izvirzītais mērķis- izstrādāts praktiski realizējams, situācijai atbilstošs uzņēmuma izdevumu samazināšanas projekts.
Ir izpildīti visi projektam izvirzītie uzdevumi mērķa sasniegšanai.
Pēc diplomprojekta analītiskajā daļā veiktajiem pētījumiem un analīzes iespējams izdarīt šādus secinājumus:
1. Uzņēmuma „B” juridiskais statuss ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Tā ir dibināta 2003. gada atbilstoši LR likumiem „Par uzņēmējdarbību”, „Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību”. Uzņēmuma kopumā strādā 16 cilvēki. Uzņēmums savu peļņu gūst galvenokārt no dzīvnieku realizācijas.
2. Lauksaimniecības nozare ir viena no tām, kas visvairāk izjūt kvalificēta darbaspēka trūkumu, jo liela daļa lauku iedzīvotāju ir emigrējuši.
3. Ienākumi no preču realizācijas ļoti strauji pieauga, par ko liecina četru gadu neto apgrozījuma apjoma kāpums no 556502 līdz 876114. Līdz ar apgrozījuma kāpumu, pieaug arī ražošanas izmaksas, kas ietekmē bruto peļņas apjomu. Jo vairāk ir preču realizācija, jo lielāki ir tā izdevumi. Pārējie ieņēmumi visu četru gadu laikā ir vienmērīgi, nav ne strauja pieauguma, ne samazinājuma.
4. Visu četru gadu laikā ražošanas izmaksu apjoms nav pārsniedzis neto apgrozījuma apjomu, līdz ar to bruto ienākumi ir pozitīvi un uzņēmums ir strādājis bez zaudējumiem, tomēr izmaksu īpatsvars ir liels. 2006. gadā tas sastādīja 49% no neto apgrozījuma, nākamo gadu pieauga līdz 60%, 2008.g. sasniedzot 61 %.
5. Uzņēmuma realizācijas un operatīvās darbības rentabilitātes rādītāji gandrīz vienmērīgi pieaug un samazinās, bez straujiem kritumiem un kāpumiem.
6. Vērtējot 2006.g. rezultātus ar 2009.gada rezultātiem var redzēt, ka rentabilitāte ir pieaugusi, tomēr nav sasniegusi savu labāko rezultātu. Vislabākais realizācijas rentabilitātes rādītājs un operatīvās rentabilitāte ir bijis 2008. gadā. Toties bruto rentabilitātes rādītāji ir pazeminājušies: no 50,85 % līdz 40,23 %. Šādu kritumu izskaidro ar: četru gadu laikā ir izaugušas izejvielu cenas, viss palika dārgāk. 2009.gadā salīdzinot ar 2006.g., neto apgrozījums ir izaudzis gandrīz 1.6 reizēs, toties bruto ienākumi tikai 1.3 reizēs. Tomēr uzņēmums vēl joprojām spēj segt ražošanas izmaksas un strādā ar pozitīvu rezultātu – peļņu.
7. Visos finanšu gados uzņēmums ar sava rīcība esošajiem apgrozāmiem līdzekļiem nav spējīgs pilnībā nosegt savas īstermiņa saistības, jo kopējās likviditātes koeficients ir zems, šis rādītājs ar katru gadu palielinājas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Kopējās likviditātes koeficienta pazemināšanas tendence uzņēmumam var radīt nelabvēlīgu, dažkārt pat kritisku situāciju uzņēmuma īstermiņa saistību dzēšanā. Ātrā (starpseguma) likviditāte ir normas robežas pirmajos darbības gados, bet 2006. gadā tā ir stipri pazeminājusies, jo šajā gadā pieaugusi īstermiņa saistību summa, bet ievērojami pazeminājies naudas līdzekļu atlikums, kas šo koeficientu ir ievērojami pazeminājis. Absolūtās likviditātes koeficients ir zems.
8. Ražošanas izmaksu apjoma īpatsvars pret kopējām izmaksām ar katru gadu palielinājās.
9. Uzņēmumam ir labi ienākumi no saražotas produkcijas pārdošanas, tomēr ir arī ļoti lielas ražošanas izmaksas, kas ietekmē tīrās peļņas apjomu.

Projektu aprēķinu daļā, tehnoloģiskajā daļā un darba un dabas aizsardzības daļā veiktā situācijas modelēšana un aprēķini ļauj izdarīt šādus priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai :
1. Pārdot produkcijas vietēja tirgū – būtiski var samazināt izdevumi , jo pret eksportētam cūkam ir īpašas prasības un papild izdevumi.
2. Strādāt bez starpniekiem, pašiem nogādāt cūkas līdz klientam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties