Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:632228
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Parasti deju un kustību apmācību mēdz uztvert kā formālu procesu, ierobežojot to laikā un telpā ar noteiktu soļu apguvi, vienotu interpretāciju un prognozējamu galarezultātu. Autores uztverē deja un kustība ir cilvēka personības diktēta brīva izpausme. Tādēļ šajā darbā, apskatīs jebkura vecuma posmu personības, kvalitātes attīstīšanu, jo ar kustību palīdzību cilvēks var „izdzīvot”, ikdienā nepiepildītās lomas un situācijas. Šādi uzlabojot savas personības psiholoģisko komfortu notiek skumīga integrācija sabiedrībā.
Situācijas problēmu autore saskata oficiālo iestāžu ierobežojošajā attieksmē un pragmatismā, kas diktē noteikumus, vienotus standartus deju apmācībā.
Radošu pašizpausmi, līdzīgi plūstošai upei, nevar „ierāmēt”. „Ierāmēt” var kādu daļu, to izvērtēt, pielīdzināt kritērijiem, izmērīt. Bet nevar katra personīgās emocijas izpausmi un izjūtas pieredzi novērtēt. Šīs emocijas ir jāprot saņemt un nav jāizvērtē, vienīgi – izjust līdzsaviļņojumu vai norādījumu.
Katrs cilvēks ir radoša būtne, tas atspoguļojas cilvēka ārējā tēlā, rīcībā. Neierobežojot katra pašizpausmes tendences un, meklējumus, var panākt cilvēka personības pilnveidi. Vislabākais veids kā to virzīt – ir nodarbības vizuālajā un kustību sintēzes jomā, mūzikas pavadījumā. Šīs brīvās pašizpausmes virzību vislabāk ir sākt bērnībā. Dažādu mākslas izpausmju sintēzei un atveidei ar kustību un dejas palīdzību ir nozīmīga loma cilvēka vēlmē izteikt savu iekšējo „es”, paust pilsonisko pozīciju, nebūt bezpersoniskam. Šī sintēze mudina cilvēku (īpaši bērnus) savas personības harmonizācijai un tolerancei citu līdzcilvēku uztverē.
Socializācijas process veiksmīgi ievirzāms ar spēļu, deju un kustību palīdzību. Atkarībā no vecumposmiem (bērni un jaunieši), pielietojot autores metodiku, veiksmīgi var tikt savienota apmācību sistēma vispārizglītojošās skolās un interešu izglītībā. Tās viena otru neizslēdz, bet pilnveido. Saistot izglītošanās procesu un autores darbu metodēm ārpusskolas nodarbībās, var veiksmīgi integrēt dažādas attīstības pakāpes bērnu sabiedrībā.
Kvalifikācijas darba mērķis: ir pierādīt, ka radošajā darbā ar brīvu kustību un dejas interpretāciju var izkopt un harmonizēt cilvēka personību, pilnveidot emocionalitāti un atbrīvot cilvēku no neirotiskiem kompleksiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −24,19 €
Materiālu komplekts Nr. 1127047
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties