Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:655784
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    4
2.  Kopsavilkums    5
3.  Biznesa plāns    7
A sadaļa.  Ieceres pamatojums    7
A.1.  Informācija par uzņēmumu    7
A.2.  Piedāvātais produkts    10
A.3.  Tirgus novērtējums    11
A.4.  Problēmas un riski    15
A.5.  Lineārais grafiks    16
B sadaļa.  Finanšu aprēķini    17
B.1.  Investīcijas un to avoti    17
B.2.  Naudas plūsmas plāns    19
B.3.  Uzņēmējdarbības izmaksu plāns    20
B.4.  Peļņas vai zaudējumu plāns    21
B.5.  Bilance    22
B.6.  Plānoto finanšu rezultātu novērtējums    23
4.  Bibliogrāfiskais saraksts    44
Darba fragmentsAizvērt

Kursa darbs par tematu „SIA „Ozols” biznesa plāns” izstrādāts mācību nolūkā, lai apgūtu biznesa plāna izstrādi un plānošanu priekšmetā „uzņēmējdarbības plānošana”.
A.1. sadaļā ir aprakstīts uzņēmums, tā atrašanās vieta, darbības veids, ieguldāmais kapitāls, kā arī apkopota informācija par uzņēmumā nepieciešamo personālu un tā izmaksām. Vēl šajā sadaļā ir sastādīts pamatlīdzekļu raksturojums, kas nepieciešams uzņēmējdarbības veikšanai un aprēķināts cik lieli ir nepieciešami nauda līdzekļu ieguldījumi pamatlīdzekļu iegādei.
A.2. sadaļā ir piedāvātā produkta apraksts, tā ražošanas process un tehnoloģija, kvalitātes kontrole un parādīts nepieciešamo apgrozāmo līdzekļu krājums.
A.3. sadaļā ir veikta tirgus analīze un tā raksturojums, konkurentu novērtēšana, preču virzīšana tirgū un cenu stratēģija. Atlikušajā sadaļā tiek veikta ar uzņēmējdarbību saistīto problēmu un risku izpētē un sastādīts ieceru īstenošanas kalendārais grafiks.
B sadaļā tika veikti ar uzņēmējdarbību saistīti finanšu aprēķini un sastādītas vairākas tabulas piemēram kā- „Naudas plūsmas plāns”, „Izmaksu plāns”, „Peļņas vai zaudējumu plāns” un „Uzņēmuma bilance”. Šajās tabulās ir apkopota visa finansu informācija par uzņēmumu un dod priekšstatu par biznesa plāna efektivitāti. Šās sadaļas beigās var apskatīt plānoto rezultātu novērtējumu.
Izstrādātais darbs ir domāts kā mācību līdzeklis, bet viņu papildinot varētu izmantot arī uzņēmējdarbībā.
Biznesa plāns ir stratēģiskais plāns, kas paredzēts uzņēmējdarbības īstenošanai un tās darbības plānošanai pirms pašas darbības uzsākšanas, lai noskaidrotu vai vispār ir dzīvotspējīgs šis projekts. Izstrādājot biznesa plānu iegūst rezultātus ar kuru palīdzību nosaka tā dzīvotspēju. Šie rezultāti var būt arī negatīvi un ja tā ir, tad jāizanalizē sīkāk visa nepieciešamā informācija, lai atrastu kādu izeju no šīs problēmas, bet ja nav tādas, tad šo ideju nav jēgas realizēt.
Kursa darba izstrādāšanas mērķis ir apgūt papildus zināšanas biznesa plāna izstrādāšanā, jaunu zināšanu apgūšanā, tādā veidā iemācīties precīzāk izplānot darbību savas idejas īstenošanā. Izstrādājot šo kursa darbu jāizpēta tirgus situācija, tās ietekmi uz manu projektu, saplānot darbus uzņēmējdarbības veikšanai, kā arī novērtēt cik veiksmīga, jeb dzīvotspējīga ir šī ideja.
Kursa darba izstrādāšanai ir ierobežots tās izstrādes laiks, kā arī biznesa plāns ir jāizstrādā vienam darbības gadam. Ierobežotā laika dēļ nevar veikt pilnīgu tirgus izpēti un uzņēmējdarbības plānošanu, kā arī pirmajā darbības gadā biznesa plānā neatspoguļosies cik veiksmīga ir šī ideja.
Galvenie informācijas avoti par tirgu, uzņēmumiem ir „Uzņēmumu katalogs”, kas pieejams internetā, kā arī piegādātāju, pakalpojumu sniedzēj uzņēmumu un arī pašu konkurējošo uzņēmumu sniegtā informācija.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties