Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:923061
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Iecerētās uzņēmējdarbības formas izvēle.
Biznesa plāna izstrādāšanas mērķis

Uzņēmējdarbība iecerēta, lai nodrošinātu visiem būvētgribētājiem Rīgas rajonā iespēju tikt pie kvalitatīviem projektiem, atvieglotu pasūtītājiem visu juridisko, finansiālo un administratīvo problēmu risināšanu, slēdzot līgumus ar būvuzņēmējiem, pieņemot gatavos projektus un sagatavojot tos ekspluatācijai.
Šodien pieprasījums pēc šiem pakalpojumiem netiek pilnīgi nodrošināts, bez tam var prognozēt, ka tuvākajos gados palielināsies turīgu cilvēku un juridisko personu skaits, kas gribēs būvēt jaunus objektus, rekonstruēt un labiekārtot esošās ēkas un atsevišķas telpas, izveidot interjerus, veikt apkārtnes labiekārtošanu u.c. darbus.
Iecerētā uzņēmējsabiedrība uzņemsies šos darbus, slēdzot līgumus ar pasūtītājiem Latvijā, pārsvarā Rīgā un tās rajonā.
Rūpīgi sagatavojoties šādu pasūtījumu izpildei, un kvalitatīvi tos veicot, sabiedrība var iegūt peļņu, kas ļaus tai iegādāties nepieciešamo projektu sagatavošanas un pavairošanas tehniku, ar laiku arī datoru, kas ļaus izstrādāt vairākus risinājumu variantus un izvēlēties no tiem labāko.
Izvēloties to uzņēmējdarbības formu, kura vislabāk atbilst iecerētā uzņēmuma darba profilam un dalībnieku interesēm, es iepazinos ar:
LR likumu “Par uzņēmējdarbību” (pieņemts 1990.g.26.sept.), ievērojot grozījumus, kuri izsludināti līdz 1995.g.18.apr.;
LR likumu “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” (pieņemts 1990.g.20.nov.), ievērojot grozījumus, kuri izsludināti līdz 1995.g.7.maijam;
likumiem, kas nosaka izvēlētās uzņēmējdarbības formas darbību :
LR likums “Par Sabiedrībām ar ierobežotu atbildību”, kas pieņemts 1991.g. 23.janv., ar grozījumiem, kuri izsludināti līdz 1994.g. dec.; LR likums “Par individuālo (ģimenes) uzņēmumu, zemnieka saimniecību un individuālo darbu”, kas pieņemts 1992.g. 8.janv., ar grozījumiem, kuri pieņemti līdz 1992.g. 1.sept.; LR likumu “Par bezpeļņas organizāciju”, kas pieņemts 1991.g. 17.dec., ar grozījumiem, kuri pieņemti līdz 1995.g. 12.janv. u.c.)

Ievērojot paredzēto darbu specifiku, varētu veidot individuālo uzņēmumu, balstoties uz vienas fiziskās personas īpašumu vai ģimenes kopīpašumu. Tad būtu jāizvēlas viens no diviem individuālo uzņēmumu veidiem:
1) individuālais uzņēmums (ar pilnu atbildību), kuru dibinot, jāvadās no likuma “Par individuālo (ģimenes) uzņēmumu, zemnieku saimniecību un individuālo darbu” prasībām;
2) individuālais uzņēmums ar ierobežotu atbildību, kuru dibinot, jāievēro likuma “Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību” prasības.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties