Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:657389
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tā kā, pēc tirgus pētījumu centra veiktajiem aprēķiniem, Latvija nesaražo pat tik daudz bumbieru, lai katram iedzīvotājam sanāktu pa vienam auglim, bumbieri tiek importēti. Taču bumbieri ir viena no kultūrām, kura itin labi padodas tepat uz vietas. Latvijā varētu audzēt gan agrās, gan vēlās bumbieru šķirnes, tikai jārēķinās, ka vēlo šķirņu uzglabāšanai nepieciešamas glabātavas. Latvijā 2002. gadā bumbierus kopumā ieveda par miljonu latu (uz robežas noteiktā cena), kopumā 3,7 tūkstošus tonnu, kas salīdzinājumā ar 2001. gadu ir par 0,8 tūkstošiem tonnu mazāk. Visvairāk bumbieri importēti no Nīderlandes un Polijas – 1,2 tūkstoši tonnu no katras valsts. No Beļģijas importēts 436 tūkstoši tonnu, no Francijas – 256 tonnas, no Spānijas 202 tonnas, no Portugāles – 113 tonnu. Kā pašreiz rāda statistikas dati Latvijā visu veidu dārzos saražo ap 1200 – 1500 tonnu bumbieru.
Nākotnes izredzes mūsu uzņēmumam varētu būt labas, un perspektīva liela. Bumbieru audzēšana ir perspektīva, jo to tirgus nav pārāk ierobežots. Arī pircēji labprāt priekšroku dod pašmāju bumbieriem, un tāpēc pašlaik Latvijā pēc vietējiem bumbieriem pieprasījums ir lielāks nekā piedāvājums. Ja nepārliecināsim pircēju par vietējās preces pārākumu pār importēto preci un nespēsim saražot pietiekami daudz preču un piegādāt tās tirgotājiem, imports pēc iestāšanās ES stipri pieaugs. Poļu augļi Latvijas audzētājiem varētu radīt nopietnas problēmas tieši cenas ziņā. Poļiem galvenais ir pārdot, neskatoties, vai tas ir izdevīgi vai nav. Tā kā mēs atrodamies samērā tālu uz ziemeļiem, pārtika, ko ražojam, iznāk dārgāka, bet kvalitatīvāka. Vēsā klimata dēļ varam iegūt veselīgākus un aromātiskākus produktus.
Mēs, Agnese Bilinska un Egija Gora, veidosim jaunu individuālo uzņēmumu, un būsim tā dibinātājas un īpašnieces. Slēgsim līgumus ar darbiniekiem sezonas darbu veikšanai, kā arī slēgsim līgumus ar tehnikas īpašniekiem, par viņu tehnikas un darba izmantošanu sezonas darbu veikšanai. Līdzšinējā darbība bijusi vienīgi ģimenes vajadzībām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties