Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:998075
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jēdziens par kadastrālo vērtību, tās nozīme.
Zemes vērtēšanas teorija balstās uz paņēmienu, ka zeme ir galvenais un neatvietojamais lauksaimniecības, mežsaimniecības un iekšējo ūdeņu izmantošanas objekts, kas ar savu ģeogrāfisko novietojumu, piederību konkrētai klimata joslai, atšķirīgām augsnes un topogrāfiskām īpašībām, ģeoloģisko izcelšanos un hidroloģiju uzrāda dažādu noderīgumu ražošanai, piemērotību to vai citu kultūraugu vai to grupu audzēšanai, atsaucību pret papildus darbu un citu resursu izlietojumu ražošanā, pret irigācijas vai nosusināšanas pasākumiem, un līdz ar to uzrāda atšķirīgu ražību un prasa atšķirīgas ražošanas izmaksas uz katru produkcijas vienību.
Zemes vērtēšana atkarībā no katra zemes gabala – parceles – faktiskajām īpašībām dod iespēju ievērot konkrēta zemes gabala faktisko raksturojumu un to apstākli, ka zemes gabali, dažkārt pat blakus esošie, var ļoti atšķirties kā ar dabiskām, tā arī ar cilvēka radītām īpašībām ( piem., ar meliorāciju, reljefu u.c. ).
Kadastrālās vērtēšanas nepieciešamība.
Zemes vērtēšana ir uzlūkojama kā metode, ar kuras palīdzību ver noteikt vērtējamā objekta salīdzinošo novērtējumu, ievērojot faktu, ka šim objektam ir savs īpašību komplekss, pēc kura ir iespējams spriest par tā lietošanas iespējām un ražotspēju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties