Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:878938
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  “Landsat” programma   
  Pavadoņi un meteoroloģija   
  “Landsat” datu izmantošana meteoroloģijā   
  Secinājumi   
  Avoti un vēres   
Darba fragmentsAizvērt

Šī apsakata mērķis ir sniegt īsu pārskatu par mākslīgo Zemes pavadoņu (turpmāk – pavadoņu) sēriju “Landsat”, to un pavadoņu izmantošanu meteoroloģijā vispār. “Landsat” ir pirmā civilā Zemes kosmiskās izpētes programma jau vairāk nekā gadsimta ceturksni un joprojām ir nozīmīgs tālizpētes datu avots.
Referāts sniedz tikai pamatfaktus par “Landsat” un pavadoņu izmantošanu meteoroloģijā. Papildus informācija sīkāku pētījumiem samērā viegli rodama publiskos avotos, it sevišķi internetā.
“Landsat” programma
“Landsat” programma ir kopīga ASV Ģeoloģijas dienesta (USGS) un Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) iniciatīva Zemes resursu datu apkopošanā, lietojot pavadoņu sēriju. NASA ir bijusi atbildīga par kosmosa kuģu attīstību un palaišanu, savukārt USGS ir atbildīgs par lidojuma operācijām, uzturēšanu, visu Zemes datu uztveri, pārstrādi, glabāšanu, izplatīšanu un citu pakalpojumu sniegšanu.
Galvenais “Landsat” programmas mērķis ir veidot Zemes uzņēmumu krājumu. “Landsat” sūtība ir pastāvīgi iegūt datus par sauszemi, krasta zonu un koraļļu rifiem un nodrošināt, lai tie būti iespējami labi izmantojami zinātnē, novērojot Zemes virsmas un vides pārmaiņas.
Savā darbībā, pirmkārt, “Landsat” izmanto “atklāto debesu” principu, proti, tas veic Zemes virsmu uzņemšanu bez attiecīgo valdību atļaujas; otrkārt, “Landsat” datu politika noteic vienlīdzīgas iespējas visiem iegādāties programmas datus (piemēram, uzņēmumu pamatcena – $ 600) [2, 69.lpp].
“Landsat” pirmsākumi meklējami 1965. gadā, kad NASA sāka Zemes resursu pētniecības programmu, lai attīstītu Zemes resursu tālizpētes metodes no kosmosa. 1967. gadā NASA sāka pētīt Zemes resursu tehnoloģiju pavadoņu (ERTS) darbības iespējas, bet jau 1972. gada 23. jūlijā tika palaists pirmais pavadonis, tagad dēvēts par “Landsat-1”. Līdz 1974. gadam tas pārraidīja vairāk nekā 100 tūkstošu uzņēmumu par 75 % sauszemes [4].…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties