Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:822869
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Spēļu vārdi    4
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Vienā no rudens pirmajām lekcijām uzzinājām to, kāds darbs ir gaidāms šī mācību gada rudens semestrī. Sākumā bijām patiešām apjukušas, jo īsti nesapratām, ko tad pasniedzēja vēlas, lai mēs uzrakstām. Tomēr mēs ar nelielu atvieglojumu nopūtāmies tad, kad uzzinājām, ka mums vismaz ir zināmi konkrēti darbi, kas ir jāanalizē, respektīvi, Jura Kronberga dzejoļu krājumi „Rudens mani raksta” un „Peti-šu”. Tad nu mēs sākām ar to, ka nedaudz izpētījām kaut ko vairāk par pašu dzejoļu autoru - Juri Kronbergu.
Juris Kronbergs ir gan dzejnieks, gan tulkotājs, kas dzimis 1946. gadā Stokholmā gleznotāja Rūdolfa Kronberga ģimenē. Savas dzīve laikā Kronbergs studējis ziemeļu un baltu valodas, literatūras vēsturi Stokholmas universitātē (1966-1974). Savus darbus dzejnieks publicē kopš sešdesmito gadu vidus. Ievērojams fakts ir tas, ka Kronbergs raksta gan latviešu, gan zviedru valodā. Juris Kronbergs, kurš ir bijis Latvijas PEN kluba (rakstnieku kluba) priekšsēdētājs (1991-1993), bijis Zviedrijas valdības un parlamenta tulks (1987-1992), Latvijas vēstniecības Stokholmā (1992-2002) kultūras atašejs, šodien ir galvenais latviešu literatūras tulkotājs zviedru valodā – tulkojis latviešu tautasdziesmas, V. Strēlertes, V. Belševicas, I. Ziedoņa, K. Skujenieka un citus dzejnieku darbus. Latvijā izdota zviedru dzejas izlase “Mani zviedri” (2000).
J. Kronberga dzejoļu krājums „Rudens mani raksta” ir paša dzejnieka izveidota dzejoļu izlase ar pirmpublicējumiem un dzeju no krājumiem “Iesnas un citi dzejoļi”, “Biszāles”, “Tagadnes”, “Laiks” un citiem. Šo dzejoļu krājumu veido 5 nodaļas, kurās ievērots dabas cikliskuma princips: pirmā nodaļa „Jūlijs, augusts”, otrā nodaļa „Septembris”, trešā nodaļa „Oktobris”, ceturtā nodaļa „Novembris” un piektā nodaļa ar tādu pašu nosaukumu kā dzejoļu krājumam „Rudens mani raksta”.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1148410
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties