Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:730999
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Itālijas reģions – Pjemonta.
Pjemonta ir vien no 20 Itālijas reģioniem. Tā platība ir 25 399 km2 un iedzīvotāju skaits aptuveni 4,4 miljoni. Reģiona galvaspilsēta – Turīna. Nosaukums Pjemonte cēlies no itāļu ‘’ Ai piedi del Monte’’, kas nozīmē – kalna pakājē.
Šis ir Itālijas izcilākais vīna reģions, kas vīnā parāda majestāti un spēku. Dzimtene tādiem izciliem vārdiem kā Barolo un Barabresco, kā arī dzirkstošajam vīnam ‘’Asti’’ un sausajam baltvīnam ‘’Gavi’’. Gan ēdienu gatavošanai, gan vīna darīšanai cilvēki šajā reģionā pieliek lielas pūles un rūpes. Tāpat kā Burgundijā ir vien lieliska vīnoga Pinot Noir, tāpat arī Pjemontā vīndari uzskata, ka ir jāpieradina viena vīnoga, kas nes izcilus augļus. Pjemontas karognesējs ir Nebbiolo vīnoga.
Pjemontass reģionam ir liela nozīme arī Itālijas valsts vēsturē. Šis reģions bija sākotnējais atspēriena punkts Itālijas apvienošanai 1859. – 1861. gadam pēc neveiksmīgā kara pret Austrijas impēriju 1820. – 1821. gadā un 1848. – 1849. gadā. Šis process itāļu vēsturē dažreiz tiek minēts kā ‘’ pjemontizācija’’ (Piedmontisation). Pēc tā laika Turīna, kas zināma kā šī reģiona centrs, uz īsu brīdi bija Itālijas galvaspilsēta. Tomēr, nākotnē, jaunu teritoriju pievienošanās šai karalistei, samazināja Pjemontas nozīmi un galvaspilsētas gods no Turīnas tika atdots Florencei un pēc tam uz Romu. Lielu vēsturisku lomu Pjemontai sniedz fakts, ka karalistes kroņprincis bija pazīstams kā Pjemontas princis. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties