Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Personāla vadība uzņēmumā
Faila izmērs:
28 KB
Identifikators:

728023

 
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads   
2.  Īss nozares raksturojums   
3.  Uzņēmuma apraksts   
4.  Organizācijas misija   
5.  Organizācijas mērķi   
5.1.  Stratēģiskie mērķi   
5.2.  Taktiskie mērķi   
5.3.  Operatīvie mērķi   
6.  Organizācijas stratēģija   
6.1.  Galvenās organizācijas stratēģijas sastāvdaļas   
6.2.  Stratēģiskā plānošana   
7.  Organizācijas struktūra   
8.  Vadīšanas stils   
9.  Darbinieku motivācijas politika   
10.  Kontroles sistēma   
10.1.  Kontroles nepieciešamība   
10.2.  Kontroles process   
10.3.  Kontroles efektivitāte   
11.  Organizācijas kultūra   
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.
Lai veiksmīgi izveidotu un attīstītu uzņēmējdarbību ir nepieciešams izstrādāt personāla vadības plānu un īstenot to.Personāla vadīšanas uzdevums ir veidot attiecības starp organizāciju un personālu tā , lai sakaņotu abu pušu intereses un sasniegtu izvirzītos mērķus.
Šis plāns aptver personāla vadības pamatfunkcijas ....
Organizācijas plānošana ir process, kas sastāv no mērķu noteikšanas un stratēģisku, taktisku un operatīvu plānu izstrādes, analīzes, darbības plāna izstrādes un prognozēm. Darbības organizēšana aptver resursu savākšanu, sadali un organizācijas struktūras veidošanu, lai labāk izpildītu attiecīgo plānu. Plānošanas procesā ir jānosaka izpildāmo darbu secība, apjoms, termiņi un izpildītāji. Kad resursi saorganizēti, savākti un sadalīti, tad organizācijas darbinieku darbs un darbības ir jāsaskaņo. Katrs darbinieks virzās uz noteiktu mērķi, zinot, ka viņa darbs atbilst kopējiem mērķiem, un viņam ir nepieciešamie līdzekļi, lai īstenotu savu uzdevumu. Lai darbinieki būtu ieinteresēti darboties efektīvāk, viņiem vajadzīga motivācija. Ir jāizvēlas tādi ietekmēšanas paņēmieni un metodes, kas pārliecinātu darbiniekus strādāt iespējami labi uzņēmuma interesēs, jo sarežģītākās problēmas organizācijā parasti rada tieši paši cilvēki, to vēlmes un attieksme, to individuālā uzvedība un uzvedība grupās. Vadībai ir jāpieliek lielas pūles, lai cilvēku prasmes un interesi izmantotu organizācijas labā. Regulāri jākontrolē, kā tiek pildīti plāni, jānosaka kārtējās problēmas, jāmaina plāni atbilstoši iekšējās un ārējās vides izmaiņām. Krīzes situācija jāprognozē jau pirms tās sākuma un laikus jāpieņem lēmumi par nepieciešamajām plānu korekcijām.
Izveidot efektīvu personāla vadību nav viegls uzdevums, taču no tā lielā mērā atkarīga uzņēmējdarbības veiksme.

Īss nozares raksturojums.
Reklāmas jomai raksturīga pastāvīga attīstība un pilnveidošanās. Potenciālie reklāmas nozares patērētāji ir uzņēmumi. Arvien vairāk uzņēmēju saprot ka veiksmīgas uzņēmuma izaugsmes veidošanā svarīga loma ir reklāmai un citām ar to saistītām aktivitātēm.
Konkurence ir diezgan liela. Uzņēmumiem ne tikai jākonkurē savā starpā, bet arī jāpārliecina patērētājs par reklāmas izdevīgumu un nepieciešamību.
Nozarē pārsvarā tiek izmantots cilvēku garīgais potenciāls, līdz ar to tajā strādā radoši cilvēki.
Likumdošanā ir iekļauti dažādi likumi un noteikumi, kas ierobežo nozares attīstību, ierobežojot dažus reklāmas veidus (alkohola, cigarešu). Nodokļu nasta ir ļoti smaga. Reklāmas aģentūrai jāievēro autortiesības. Valsts politika attiecībā uz reklāmas biznesu ir neitrāla. Ir daži nodokļu atvieglojumi investīciju projektiem.
Nozarē strādājošiem jāseko līdzi masu informācijas līdzekļu un sabiedrisko organizāciju reakcijai uz reklāmu. Sabiedrības attieksme pret reklāmu bieži ir nicinoša un neiecietīga, tomēr šī attieksme pārsvarā vērsta uz primitīvu un zemas kvalitātes reklāmu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties