Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:629661
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Teorētiskā daļa    6
1.1.  Piens    6
1.2.  Piens kā pārtikas produkts cilvēkiem    6
1.3.  Piena ķīmiskais sastāvs    7
1.4.  Piena īpašības    7
1.5.  Olbaltumvielas dabā, to sastāvs un veidošanās    8
1.6.  Olbaltumvielu iedalījums    8
1.6.1.  Vienkāršās olbaltumvielas    9
1.6.2.  Saliktās olbaltumvielas    9
1.7.  Olbaltumvielu kvalifikācija pienā    10
1.8.  Olbaltumvielu funkcija organismā    10
2.  Praktiskā daļa    12
2.1.  Aptauja    12
2.2.1.  Biureta reakcija    15
2.3.  Datu reģistrēšana, apstrāde un analīze    16
2.2.2.  Ksantopreoteīna reakcija    17
2.4.  Datu reģistrēšana, apstrāde un analīze    18
  Nobeigums    20
  Izmantotā literatūra    21
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Darbs tika veidots, lai noskaidrotu un izpētītu vairāk informācijas par pienu un olbaltumvielām kā arī tā ietekmi uz cilvēka veselību. Praktiskajā darbā tika divi eksperimenti. Eksperimenta rezultātā tika noskaidrots, ka lielāks olbaltumvielu skaits atrodas mājas pienā, jeb svaigpienā. Hipotēze tika pierādīta, jo pētījuma rezultātā iegūti pozitīvi, hipotēzi apstiprinoši rezultāti. Mērķis tika sasniegts, jo ir izveidota izpratne, kas īsti ir piens un kāda ir tā funkcija cilvēka organismā. Darba izvirzītie uzdevumi ir izpildīti. Teorētiskā literatūra ir izpētīta un analizētā. Šos pētījuma rezultātus turpmāk varēs izmantot ķīmijas un pat bioloģijas skolotājs mācību stundās, kā papildmateriālu.
Secinājumi:
1. Piens ir zīdītāju piena dziedzeru sekrēcijas produkts.
2. Cilvēki ir izņēmums dabiskajā pasaulē, jo tie lieto pienu arī tad, kad ir jau pieauguši.
3. Govs pienu veido 86—89% ūdens un 11—14% sausnas, no kā 2,5—6% tauku un 8—10% beztauku sausnas.
4. Pienam ir daudzas novērtējamās īpašības un rādītāji, kas raksturo tā piemērotību vai nepiemērotību lietošanai uzturā un pārstrādei piena produktos.
5. Olbaltumvielu sastāvā ir ogleklis, slāpeklis, ūdeņradis, skābeklis, kā arī sērs, fosfors, un daži metālu joni.
6. Olbaltumvielas iedala: vienkāršajās olbaltumvielās (proteīnos) un saliktajās olbaltumvielās (proteīdos).
7. Kopējais olbaltumvielu skaits pienā svārstās no 2.9 līdz 4.0%, tie ir atšķirīgi pēc uzbūves, fiziski-ķīmiskām īpašībām un bioloģiskām funkcijām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1374788
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties