Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Saskarsmes ētika, tās veidi, metodes un loma juridiskajā darbībā

     

    Eseja3 Psiholoģija

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:414251
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Profesijas, kurās bieži ir jākontaktējas ar cilvēkiem, jāizvēlas tādiem cilvēkiem, kuriem ir augsta vajadzība pēc saskarsmes. Viena no nozarēm, kur ir vajadzīgi kontaktam atvērti cilvēki, ir juridiskā nozare. Juridiskajā darbībā iesaistītam cilvēkam ir jābūt gatavam vienmēr uzklausīt un arī sniegt savu viedokli. Tāpat juristam savos izteikumos un uzvedībā ir jābūt korektam, tāpēc daudzu profesiju pārstāvjiem ir pieņemti arī ētikas kodeksi, par kuru neievērošanu tiek paredzēts arī sods. Šajos kodeksos tiek noteikti katras profesijas pārstāvju uzvedības pamatprincipi.
Saskarsmes mērķis ir ietekmēt otras personas uzvedību, viedokli un tieši juridiskajā darbība tas ir ļoti spilgti redzams. Tiesas procesā gan prokurors, gan advokāts cenšas pierādīt savu taisnību un panākt, lai otra puse piekristu šim viedoklim. Savukārt tiesnesim ir jāuzklausa abas puses vienlīdz pacietīgi un pēc tam objektīvi jāizvērtē un jāizanalizē. Tāpat gan prokuroram, gan advokātam ir jānodibina kontakts ar cietušo vai apsūdzēto, jāpanāk pilnīga uzticēšanās.
Tiesas debatēs ir redzams kā izpaužas diskursa metode, katra puse aizstāv savu viedokli un ievērojot visas pieklājības normas. Tāpat visā juridiskajā jomā var sastapties ar hermeneitisko metodi, jo juristam ikdienā ir jātulko un jāsaprot dažādi tiesību avoti, kuri bieži vien nav viennozīmīgi.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1246971
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties