Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:376875
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Barenca jūra
Salīdzinoši dziļa jūra, vidējais dziļums - ap 230 metri. Dienvidu daļa, tai skaitā Murmanskas osta (skat.1.pielikumā) neaizsalst visu gadu pateicoties siltajai Ziemeļatlantijas straumei. Septembrī jūra brīva no ledus. Ūdens virsējā slāņa vidējais sāļums - 32-35‰, temperatūra vasarā 7 - 12°C līdz 0°C, ziemā 3-5°C līdz -1°C.
Barenca jūrā (skat.2.pielikumā) ir trīs veidu ūdens masas - silts, sāļš Atlantijas ūdens (temperatūra >3°C, sāļums >35 ‰) no Ziemeļatlantijas straumes, aukstais Ziemeļu Ledus okeāna ūdens (temperatūra <0°C, sāļums <35 ‰) no ziemeļiem un siltais, bet ne īpaši sāļais piekrastes ūdens (temperatūra >3°C, sāļums <34,7 ‰). Starp Atlantijas un polārajiem ūdeņiem veidojas īpaša robežzona - Polārā fronte. Jūras rietumu daļā šo fronti nosaka gultnes topogrāfija, tā ir salīdzinoši asi izteikta un gadu pēc gada vienā un tajā pašā vietā, savukārt austrumos, tuvāk Novajai Zemļai tā ir maz izteikta un ar mainīgu atrašanās vietu.
Pirms Ziemas kara arī Somija sniedzās līdz Barenca jūrai un pie šīs jūras esošā Petsamo (tagad – Krievijas Pečeņega) osta bija vienīgā neaizsalstošā Somijas osta.
Aukstā kara laikā Barenca jūrā PSRS kara flote izvietoja zemūdenes, kas apgādātas ar starpkontinentālajām raķetēm - šī taktika tiek turpināta arī mūsdienās. Izmantotās atomzemūdeņu kodoldegvielas izgāztuves Barenca jūrā rada lielas bažas par nākotnes vides problēmām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties