Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:288193
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Konstrukcija    3
2.1.  Pneimobremžu krānu un energoakumulatoru veidi    3
2.2.  Pneimobremžu viensekcijas krāns    4
2.3.  Energoakumulatori    6
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Es Jūs vēlos iepazīstināt ar pneimobremžu sistēmas atsevišķām sastāvdaļām – pneimobremžu krāniem un energoakumulatoriem. Ir divu veidu pneimobremžu krāni – viensekcijas un kombinētais jeb divsekciju krāns. Viensekcijas krānus izmanto tikai piekabes bremzēšanai un uzstāda automobiļos jeb traktoros gadījumā, ja pašam vilcējam tiek izmantota cita bremžu sistēma. Savukārt divsekciju krānus (1.att.) uzstāda automobiļos jeb traktoros, ja gan vilcēja, gan piekabes bremzēšanai ir paredzēta pneimosistēma. Šie krāni uzlabo kustības drošību, jo gadījumā, ja viena no divām pievadkontūrām tiek bojāta, joprojām ir iespējams nobremzēt, jo abas bremžu pievadkontūras darbojas neatkarīgi viena no otras. Gan viensekcijas, gan divsekciju krāni vēl iedalās pēc to vadības. Vecākajos modeļos biežāk izmantoja bremžu mehānisko pārvadu, kurā ar vadības stiepņa palīdzību tika savienots bremžu pedālis ar bremžu krānu, bet jaunākajos modeļos vadības stiepnis tika aizstāts ar hidraulisku pārvadu (2.att.). Pneimobremžu krāni ir nepieciešami, lai nodrošinātu vilcēja vai piekabes bremzēšanu un tās intensitāti atkarībā no bremžu pedāļa stāvokļa, regulējot saspiesta gaisa virzību uz bremzēšanas darba kamerām.
Energoakumulatori ir ierīces un sistēmas, kurās tiek uzglabāta lieka papildus enerģija, kuru ir iespējams izmantot vajadzības gadījumā. Ir dažādu veidu energoakumulatori, bet es sniegšu ieskatu divos variantos – saspiestās gāzes un atsperes energoakumulatoros. Piemēram, pneimobremžu energoakumulators, tas ir papildinājums pneimobremžu darba kamerai. Tas ļauj lietot stāvbremzes neuzturot gaisa spiedienu bremžu sistēmā.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1135851
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties