Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929148
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Drag Reisings (Drag Racing) jeb (Streetrace)nozīmē degošie auto - motosacensības uz paātrinājumu pa taisnu trasi. Distances garums: 1/4 jūdzes jeb 400m. Starts no stāvošas pozīcijas, finišs braucot. Drag Race ir vienas no dinamiskākajām sacensībām, kuras radās 40 - 50 gados ASV rīkojot nelegālās sacīkstes ar klasiskiem un stilīgiem auto, kuri tiek speciāli mofificēti lai uzlabotu to tehniskos parametrus. Sacensības pārsvarā tiek rīkotas naktīs. Eiropā Drag Race ir populārs jau 20 gadus un sacensības ir oficiāli ierakstītas Starptautiskajā Atomobīļu Federācijā. Top Fuel Drag auto jauda sasniedz līdz pat 6000 z/s.

Mīklainais streetrace par kuru nemaz daudzi nezin ir aizraujošs pasākums ekstrēmistiem un ātruma mīlētājiem. Daudzi par to nezin, jo tas parasti ir nelegāls pasākums un parasti notiek naktīs. Tajos piedalās ne tikai pilngadīgi un pieredzējuši braucēji, bet arī jaunieši bez autovadītāja tiesībām. Lai tuvāk jūs iepazīstinātu ar šo situāciju aplūkosim diagrammas. (skat. pielikumā nr.1) Un arī skatītāju vidū ir atrodami cilvēki no pavisam dažādām vecuma grupām. (skat. pielikumā nr. 2)

Kādu laiku katru nedēļas nogali jau bija pierasts, ka pie t/c Spice notika autofanu pulcēšanās un tusēšanās. Ceļu policija, protams, arī pilnā gatavībā – ķer pārgalvīgos autobraucējus par visiem iespējamiem pārkāpumiem. Adrenalīna līmenis virmo diezgan augstu... kamēr atrod pienācīgu sacīkšu vietu, tikmēr policija jau klāt... Bet kad „drag race” izdodas, viss notiek – smaga motora rūkoņa, degošas gumijas smaka, uzvaras prieks un azarts... Jācer, ka uz vasaras pusi „drag race” aktīvisti atkal kļūs aktīvāki un Ceļu policijas darbinieki atkal varēs krist panikā.




1.2. Dragrace (Streetrace) kā sports.

“Streerace” ir cēlies no šī sporta veida – “Dragrace”. Tie gandrīz neatšķirās, izņemot to, ka “Streetrace” ir nelegāls un tur nav speciāli sagatavotu “Dragrace” automašīnu Pēdējā laikā aizvien lielāku popularitāti iegūst sacensības, kuras dēvē par dragreisu (Dragrace). Šī popularitāte ir ļoti labi izprotama, tas ir tādēļ, ka šo sacensību noteikumi nav sarežģīti un jebkuram viegli izpildāmi. Skatītājiem arī tās ir ļoti labi izprotamas, viņi redz kā divi automobiļi (motocikli) startē no vienas līnijas līdz otrai un uzvarētājs ir tas, kurš pirmais veic šo distanci. Šīs distances standartgarums ir ¼, taču ir ļoti izplatīti arī citi garumu (1/2, 1/8, 1 jūdze). Sacensībām starts tiek dots ar speciāli būvētu luksoforu („egli”).
Neskatoties, ka šis sporta veids ir samērā jauns, šāda veida sacensības notiek visā pasaulē. To ka šīs sacensības ir ļoti populāras pierāda fakts, ka ASV vien darbojas vairāki desmiti dragreisa asociāciju. Tāds pats līmenis strauji tiek sasniegts arī daudzās Eiropas valstīs.
Par šī sporta veida popularitāti liecina arī tas, ka šādas sacensības notiek ļoti bieži. ASV mēneša laikā notiek desmitiem dažādu dragreisa sacensību dažādās pilsētās.
Dragreisa sacensībās braucēji piedalās ar speciāli būvētiem braucamrīkiem (dregsteriem). Kā degvielu dažādās proporcijās izmanto benzīnu, spirtu, nitrometanolu, nitrooksīdu, propilēnoksīdu, nitrometānu. Šo agregātu maksimālais ātrums ¼ jūdzes distancē ir no 170-210 jūdzes stundā.
Dragreisa sacensību populārākās klases: Top Fuel, Pro Fuel, Prodragster, Top Gas, Super Stock, Pro Stock, Pro Stock Bike, Funny Car, Top Alcohol Dragster, Top Alcohol Funny Car, Comp Eliminator, Super Comp, Super Gas.

1.3. Kā pareizi dot startu streetrace sacensībās ?
1. Pirms starta dalībnieku auto sadalās pa pāriem.
2. Pirms starta starta devējs izlīdzina abas mašīnas vienā līnijā
3. Tad abi braucēji dod zīmi, ka ir gatavi startam, efektīvāk to izdara uz vietas stāvot kārtīgi pagāzējot. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113162
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties