Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:272393
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Offšora kompānijas jēdziens un tipi    4
3.  Offšora kompānijas reģistrēšana    6
4.  Latvijas likumdošana offšora kompānijas darbības jautājumos    8
5.  Nodokļu optimalizācija ar offšra kompānijas palīdzību    11
6.  Nobeigums    16
7.  Izmantotās literatūras saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Laiku pa laikam avīzēs un žurnālos, kā arī uzņēmēju sarunās dzirdams par offšora jeb ārzonu firmu labvēlīgajām iespējām. Tomēr lielai daļai uzņēmēju nav īstas skaidrības, kas ir offšora kompānija, un kāds varētu būt tās praktiskais pielietojums.
Termins “offšors” pirmoreizi parādījās ASV 50- to gadu beigās un apzīmēja finansu organizāciju, kura centās izvairīties no valsts kontroles ar ģeogrāfiskās vietas izvēles palīdzību. Tas tika realizēts, pārceļot kompānijas darbību uz vietu, kur nav spēkā ASV valsts ieņēmumu dienesta pilnvaras. Laikā, kad valstī ar likumu bija aizliegtas azartspēles, minēto tiesību normas ierobežojumu varēja likumīgi apiet, ja azartspēļu cienītāji sapulcējās uz kuģa, kurš izbrauca neitrālajos ūdeņos ( parasti 12 km no krasta ). Šajā teritorijā spēļu bizness varēja attīstīties nepārkāpjot likumu. Tadejādi “offšoru” var uzskatīt par ekonomiski ģeogrāfisku terminu.
Offšora zonu biznesa sfēras ir oriantētas uz starptautiskām kompānijām un bankām, piedāvājot visplašāko finansiālo un juridisko pakalpojumu spektru. Liberālā valūtas likumdošana, pilnīga vai daļēja atbrīvošana no tiešiem nodokļiem, politiskā stabilitāte, drošības garantijas un konfidensialitāte – tas viss piesaista ārzemju investoru kapitālu. Tā, piemēram, Kaimanu salas tiek uzskatītas par vienu no lielākiem finansu un banku centriem – divdesmit no divdesmit piecām lielākajām pasaules bankām ir atvērušas šeit savas filiāles
Offšoru zonas sastāda īpašu klasi starp brīvajām ekonomiskajām zonām (BEZ). Offšoru jurisdikcijas vadošā pazīme ir nodokļu aplikšanas atvieglotais raksturs. Šajās zonās reģistrētās kompānijas, parasti, tiek atbrīvotas no visiem vietējiem nodokļiem. Mūsdienās offšora kompānijas, galvenokārt, izmanto nodokļu sloga samazināšanai.
Kursa darba mērķis ir atspoguļot offšora kompāniju darbības jautājumus saistībā ar Latvijas likumdošanu. Saskaņā ar izvirzīto mērķi, darba galvenais uzdevums ir - ar konkrētu piemēru palīdzību analizēt, kā, iesaistot offšora kompāniju savā biznesā, vietējais uzņēmējs var atvieglot nodokļu maksājumu slogu.
Kursa darba beigās kā pielikumi pivienoti reāli darbojošas offšora kompānijas reģistrācijas dokumenti, kuri tika izmantoti, un kalpoja kā izejas punkts izvēlētās tēmas izzināšanā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties