Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:180134
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Rakstot jebkuru darbu, par kuru tiek veikta izpēte, pirmāmkārtām jau ir nepieciešams iepazīties ar galvenā objekta definīciju. Šinī gadījumā pašvaldību jēdziena izpēte ir aktuāla pašvaldību tiesību sasaistē t.i. gan no praktiskā viedokļa, gan teorētiskā. Kā svarīgs komponents ir pareiza vietējo pašvaldību definīcija, kura atspoguļo pilsoniskas sabiedriskas un tiesiskas valsts prasības attiecībā pret to, atspoguļojot pašvaldību attīstības virzienu Latvijā.
„Pašvaldību tiesības tā pat kā citas juridiskās zinātnes nozares ir savstarpēji saistītu tiesību normu kopums, kas nostiprina un regulē īpašu sabiedrisko attiecību jomu. ” Regulēšanas priekšmets, juridisko zinātņu nozarē, kalpo kā atšķirība, tādēļ lai atklātu pašvaldību tiesību jēdzienu ir svarīgi noteikt pašvaldību priekšmeta sabiedrisko attiecību specifiku. Kā galveno principu varētu izdalīt patstāvību, šai sabiedrisko attiecību organizācijā. Šī patstāvība izpaužas galvenokārt kā pašvaldību iespējā rīkoties patstāvīgi , jeb būt autonomām no valsts kopumā un pārējām publiskajām struktūrām, kuras ietver pilsonisko sabiedrību, kā arī patstāvības moments sevī ietver vietējo iedzīvotāju spējā iesaistīties kā darbībā tā problēmu risināšanā, vēl šis princips atklāj sevī vietējo pašvaldību un to zeminstitūciju spēju pašnodrošināties un būt pašpietiekāmām savu uzdevumu realizēšnas momentā un pabeigtībā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties