Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:185052
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Izstrādājot darbu autora nonāca pie sekojošiem secinājumiem:
1. Gan zvērināta advokāta, gan zvērināts notāra amati ir saistīti ar tiesu sistēmu, bet atšķirībā no zvērināta advokāta, zvērināts notārs pielīdzināms valsts amatpersonai.
2. Zvērinātam advokātam, pildot savus uzdevumus, funkcijas un pienākumus, nav darbības vietas ierobežojums, kā tas ir zvērinātam notāram, kas darbojas pie noteikta tiesu apgabala.
3. Zvērināta advokāta amatam nav darbības termiņa, kā tas ir zvērināta notāra amatam- 70 gadu vecums. Tāpat arī nav darba laika, pieņemšanas laika nosacījumi. Advokāts savā darbā ir brīvs un neaizskarams.
4. Zvērināts advokāts sniedz juridisku palīdzību civillietās, administratīvajās lietās, kā arī krimināllietās, bet zvērināts notārs- civillietās. Aba amata personas ir disciplināri un matriali atbildīgas, tikai zvērināta notāra profesionālās darbības rezultātā iespējams zaudējuma risks ir jāapdrošina.
5. Gan zvērināta advokāts, gan zvērināts notārs pēc izglītības kritērija ir apguvušas otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību tiesību zinātnē, kā rezultātā ieguvušas jurista kvalifikāciju. Tāpat amata pretendentu kritēriji, lai ieņemtu šo amatu, ir visai līdzīgi izņemot nevainojama reputācija un augstākās valsts valodas zināšanas, kas netiek prasīta zvērinātu notāru amata kandidātu.
6. Pretendentam, kas vēlas iegūt zvērināta notāra amatu, eksāmenā nepārbauda kriminālprocesa prasmes, bet advokātiem netiek pārbaudītas arhivēšana zināšanas.
Izstrādājot darbu nonāca pie sekojošiem priekšlikumiem:
1. Grozīt Notariāta likuma 76. panta pirmo daļu: „Ja zvērināts notārs nepazīst personu, kurai jātaisa akts vai apliecinājums vai kura jāidentificē citā sakarā, viņš noskaidro šīs personas identitāti pēc pases vai personas apliecības. Ja minētā persona nevar šādu dokumentu uzrādīt, zvērināts notārs noskaidro tās identitāti pēc citiem ticamiem dokumentiem, ja nepieciešams, papildinot trūkstošās ziņas pēc divu liecinieku liecībām. Aktā vai apliecinājumā jānorāda, kādā veidā ir noskaidrota personas identitāte.” Un izteikt šādā redakcijā: Ja zvērināts notārs nepazīst personu, kurai jātaisa akts vai apliecinājums vai kura jāidentificē citā sakarā, viņš noskaidro šīs personas identitāti pēc pases vai personas apliecības jeb elektroniskās identifikācijas kartes. Ja minētā persona nevar šādu dokumentu uzrādīt, zvērināts notārs noskaidro tās identitāti pēc citiem ticamiem dokumentiem, ja nepieciešams, papildinot trūkstošās ziņas pēc divu liecinieku liecībām. Aktā vai apliecinājumā jānorāda, kādā veidā ir noskaidrota personas identitāte.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1328439
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties