Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:226806
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Esmu izvēlējusies tēmu „Žurnālists un autortiesības” no piedāvātās tēmu listes. Par labu šai tēmai nosliecos tādēļ, ka pati nācu studēt uz Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti, lai kļūtu par žurnālisti. Pirmkārt, šī tēma interesē mani pašu, jo tas saistīts ar manis izvēlēto profesiju. Otrkārt, man šķiet, ka žurnālistu pašu labā ir zināt gan viņu vispārīgās tiesības un pienākumus, gan autortiesību likuma pamatlietas. Zināšanas iet roku rokā ar darbu un tas, manuprāt, ir galvenais, lai profesionāli veiktu savus tiešos darba pienākumus. Treškārt, lai strādātu par žurnālistu, šis darbs ir jāmīl un jāuztver kā dinamisks dzīvesveids, jo tajā pastāv nemitīgs risks, tas ir bīstams darbs, jo katrs žurnālista rakstītais vai pateiktais vārds nes sev līdzi arī atbildību par to, ka tas ir patiess un argumentēts, un šīs lietas ir cieši saistītas ar manis izvēlēto tēmu, kurā gan topošajiem, gan esošajiem žurnālistiem vajadzētu izcili orientēties.
Iesākumā noskaidroju kā tiek definēti gan jēdziens autortiesības, gan jēdziens žurnālists:
žurnālista definīcija: Par žurnālistu tiek uzskatīta persona, kura vāc, apkopo, rediģē vai citādā veidā sagatavo materiālus masu informācijas līdzeklim un kura ar to noslēgusi darba līgumu vai veic šo darbu masu informācijas līdzekļa uzdevumā (kā ārštata žurnālists, kam nav obligāti jānoslēdz darba līgums ar redakciju, bet, kas piegādā savu produkciju masu informācijas līdzeklim, par to saņemot honorāru), kā arī žurnālistu apvienību biedrs. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1209764
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties