Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:670471
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma pilns nosaukums ir zemnieku saimniecība KALNĀJI. Zemnieku saimniecība ir specifisks individuāls uzņēmums, kas ražo lauksaimniecības produkciju un
tā pamatlīdzeklis ir zeme [3.,19.lpp.] Z/S KALNĀJI ir reģistrēts Latvijas Republikas uzņēmumu reģistrā 1992. gada 22. septembrī., Alūksnē ar Nr. 320100974 . Z/S KALNĀJI adrese ir, Latvijas Republika LV – 4358, Alūksnes raj., Mālupes pag., KALNĀJI.
Z/S KALNĀJI īpašumtiesības ir nostiprinātas zemesgrāmatā.
Z/S KALNĀJI ir reģistrēta LR Nodokļu maksātāju reģistrā 1996. gada. 03. decembrī Rīgā ar Nr. 43201009740.
Z/S KALNĀJI īpašnieks ir Andris Drikāns. Z/S KALNĀJI pašu kapitāls uz 2001. gada 1. janvāri bija 9705 Ls. Z/S KALNĀJI īpašnieks Andris Drikāns ir ieguvis lauksaimniecības darbinieka – lauksaimnieka kvalifikāciju Nr 012394 .
Neto apgrozījums 2002. gadā Z/S KALNĀJI bija 8049 Ls. Nodarbināto personu skaits Z/S KALNĀJI ir 3.
Z/S KALNĀJI darbības veids ir lauksaimnieciskā ražošana, kas sastāv no divām nozarēm, dārzeņu audzēšanas un piena lopkopības
2003. gadā Z/S KALNĀJI audzēja;
1. kartupeļus 1,4 ha platībā.
2. burkānus 0.4 ha platībā.
3. galda bietes 0.1 ha platībā.
4. zemenes 1 ha platībā.
5. labību 31 ha platībā.
7. zālāju sēklu 5 ha platībā.
Uz 2003. gada 01. janvārī Z/S KALNĀJI ganāmpulka sastāvs ir;
1. 11. slaucamas govis.
2. 3. grūsnas teles.
3. 11. telītes ganāmpulka atjaunošanai.
4. 7. nobarojamie jaunlopi.
Gada pārskats ir jāsastāda pieņemot, ka uzņēmums darbosies arī turpmāk un ka tam nav nepieciešamības vai nodoma likvidēt savu darbību paredzamā nākotnē. Praksē ar to saprot vismaz tuvākos 12 mēnešus pēc bilances datuma
[6.,12. lpp].
Bilance ir uzņēmuma galvenais finansu pārskats. Latīņu valodā tas nozīmē – līdzsvars[13,277.lpp.].
Bilance ir uz grāmatvedības reģistru datu pamata sastādīts pārskats, kurš atspoguļo uzņēmuma finansiālo stāvokli noteiktā brīdī [16., 172. Lpp.].
Bilance sastāv no divām daļām: īpašumiem, kas tās salikumā atrodas kreisajā debeta pusē. Kredīta pusē atrodas rādītāji, kuru summa vienmēr būs tāda pati kā īpašumiem, uzņēmuma pašu kapitāls un saistības [17.,277.lpp].
Bilance raksturo uzņēmuma stāvokli un atspoguļo uzņēmuma resursus naudas izteiksmē pēc to sastāva un to izlietošanas virzieniem (Aktīvs), un to finansēšanas avotiem (Pasīvs). Bilanci parasti veido uz finansu gada beigām, lai gan tā var tikt sagatavota jebkurā brīdī.
Bilances aktīva kontos notiek uzņēmuma līdzekļu kustība, un bilances pasīva kontu kustība parāda mums šo līdzekļu avotus [8.,15].
Bilance mums parāda cik vērts ir uzņēmums, cik daudz kapitāla tiek izmantots uzņēmumā, cik likvīds ir uzņēmums.
Ilgtermiņa ieguldījumi ir tie aktīvi, kuros līdzekļi ir ieguldīti uz laiku ilgāku par vienu gadu. To sastāvā ietilpst; nemateriālie ieguldījumi, pamatlīdzekļi, ilgtermiņa finansu ieguldījumi.
Nemateriālie ieguldījumi lielākoties ir dažādas par samaksu iegādātas tiesības, licenzes, programmas, preču zīmes).
Pamatlīdzekļi ir uzņēmumam piederošās ēkas, būves, mašīnas u. c. vērtības (kursa darbā izmantotos saīsinājumus skatīt pielikumā Nr 3). Bilancē tās parāda to atlikušajā vērtībā.
Ilgtermiņa finansu ieguldījumi ir brīvas naudas summas, kuras ir nodotas cita uzņēmuma rīcībā vismaz uz vienu gadu, lai iegūtu ienākumus procentu un dividenžu veidā. Šis postenis kopā ar īstermiņa finansu ieguldījumiem atspoguļo uzņēmuma darbību finansu tirgū [ 9., 6. Lpp.].

Apgrozāmie līdzekļi

Apgrozāmie līdzekļi ir tādi aktīvi kas ražošanas vai komerciālās darbības cikla gada laikā var pārvērsties par naudas līdzekļiem. Krājumu sastāvā ietverto posteņu novērtējums bilancē nedrīkst būt augstāks par tirgus cenu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties