Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:198135
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es izvēlējos šo tematu, jo gribēju vairāk uzzināt par Piažē. Protams, kaut kādas zināšanas jau ir, bet ne tik daudz lai spriestu par viņu dzīvi un darbību, ne tik daudz, lai padalīties ar informāciju un ar savām zināšanām par Piažē. Es centīšos izstudēt grāmatas un to informāciju, kas ir rakstīta internēta par Piažē. Pirmā grāmata, kuru es dabūju mūsu augstskolas bibliotēkā ir „Ļevs Vigotskis, Žans Piažē un mūsdienu psiholoģija.”

ŽANA PIAŽĒ DZĪVE UN MANTOJUMS

Par Z. Piažē dzīvi un darbību visvairāk mums liecina tie neskaitāmie pētījumi, eksperimenti, publikācijas un idejas bērnu psiholoģijā, ģenētiskajā epistemoloģijā, psiholoģijā un pedagoģijā u.c., kuras viņš mums atstājis pēc sava astoņdesmit četru gadu garā neparasti aktīvā un produktīvā mūža. Nepretendējot uz pilnīgu Ž. Piažē darbības atspoguļošanu, tomēr iezīmēsim dažus no faktiem, kuri ļaus nojaust par šī bagātā mantojuma apmēriem.
Ž. Piažē dzimis Nevšatelē (Šveice) 1896-gada 9. augustā Artura un Rašelas Piažē ģimenē.
Jau agri Ž. Piažē sāka dažādus pētījumus, no septiņu līdz desmit gadu vecumam pakāpeniski interesējās par mehāniku, putniem, dzīvniekiem un jūras gliemežnīcām. Desmit gadu vecumā tika publicēts Žana pirmais raksts, kurš veltīts zvirbuļiem - albiniem. Drīz pēc tam viņš pēc skolas brīvajā laikā sāka strādāt vietējā dabas vēstures muzejā par laborantu pie muzeja direktora, malakologa. Muzejā viņš nostrādāja četrus gadus un līdz 1930. gadam publicēja 25 dažādus darbus par moluskiem un dažādiem zooloģijas jautājumiem. Rezultātā, kā savā autobiogrāfijā stāsta Ž.Piažē, balstoties uz šim publikācijām, viņam tika piedāvāta molusku kolekcijas kuratora vieta Ženēvas muzejā vēl tad, kad viņš mācījās vidusskolā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1208963
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties