Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:751847
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.04.2000.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Matemātika
Ēģiptieši un Divupieši atstāja pašus senākos tekstus matemātikā, kuri ir zināmi mūsdienās. Seno laiku galvenie uzdevumi bija saistīti ar ikdienas dzīvi: ēku celšana, zemes dalīšana, ieguvuma dalīšana starp tirgotājiem, atrast īsāko ceļu jūrā un tam līdzīgi.
Seno Ēģptiešu matemātikas līmenis bija diezgan augsts. Ēģiptiešu matemātikas līmenis daudzu gadu garumā būtiski nemainījās, tāpēc zinātniekiem mūsdienās ir ļoti grūti noskaidrot precīzus datus. Avotu, pēc kuriem varēja spriest par seno ēģiptiešu matemātikas līmeni, ir pavisam nedaudz. Par galvenajiem var uzskatīt trīs, kas attiecas uz 20.- 17. gs. p.m.ē.
Viens no galvenajiem avotiem ir Rainda papiruss, kurš tā nosaukts par godu savam pirmajam īpašniekam. Tas tika atrasts 1870.g. Tas ir 33 cm šaurs un 5,25 m. garš. Tas satur 84 uzdevumus. Tagad viena šī papirusa daļa glabājas Londonā, Britu muzejā, bet otra - Ņujorkā. Rainda papirusu apmēram 1650.g. p.m.ē. pārrakstīja Ahmess. Oriģināla autors nav zināms. Zināms ir tikai tas, ka teksts tika radīts 19 g. p.m.ē. otrā pusē. Otrs ir Maskavas papiruss. To 1888.g decembrī atrada Luksorē viens no krievu zinātniekiem. (Vladimirs Goļeniševs). Tagad tas pieder valsts muzejam. Tas ir 5,44 m garš, 8 cm plats un satur 25 uzdevumus. Šo papirusu pārrakstīja kāds zinātnieks ap 1800-1600 g. p.m.ē.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1114707
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties