Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:184629
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ja kārojas tetovējumu, bet negribas sevi apzīmogot uz visu mūžu, var izvēlēties Austrumu zemju modes untumu — hennas tetovējumus. Ar tiem tiek veidoti ne tikai nelieli zīmējumi uz atsevišķām ķermeņa daļām, bet izrotātas arī rokas un kājas tā, lai radītu mežģīņu cimdu vai izrakstītu zeķīšu efektu. Zīmējuma krāsas tonis atkarīgs no hennas izvēles. Dabīgā henna dod tumši brūnu krāsu. Pirms zīmējuma veidošanas vēlams pajautāt, vai nav sintētisku krāsu piejaukums, jo jutīgākiem organismiem tā spēj izraisīt alerģiskus iekaisumus. Francūži uzskata, ka hennas tetovējumi uz pēdām palīdz izsargāties no pēdu sēnīšu infekcijas. Hennas tetovējumu noturīgums ir atkarīgs no krāsas pigmentu sastāva — sākot no vienas nedēļas uz rokām un kājām (tās tiek biežāk pakļautas ārējās vides ietekmei) līdz pat vairākām nedēļām, vidēji 2-3 nedēļas. Lai ilgāk saglabātu, tetovējuma vietu pirms mazgāšanās ieteicams apziest ar eļļu un nemazgāt ar ziepēm.
Priekšrocības tetovējumiem ar hennu:
Pirmkārt, atšķirībā no citiem tetovējumiem, tie ir pilnīgi nesāpīgi un īslaicīgi.
Tie ir ļoti senu kultūru mantinieki un glabā sevī visas austrumu civilizācijas dvēseli. Faraonu laikos hennu izmantoja kā nagu laku. XVI gadsimtā henna tika uzskatīta par īstu rotu. Daudzas hronikas vissīkākajās detaļās stāsta par austrumu sieviešu valdzinošo skaistumu, un viņu rokas un kājas rotāja tetovējumi.
Tiem ir draudzīgs un rotaļīgs raksturs. Koķetēm tetovējumi kalpo kā sava veida komunikācijas līdzeklis, pilnīgi nevainīgs veids, kā piesaistīt uzmanību. Uz ādas tiek veidotas smalkas mežģīnes, arabeskas, rozetes, drosmīgas zīmes - hennas grafikas repertuārs ir ļoti daudzveidīgs. Tie reizēm pārsteidz, fascinē, radot noslēpumu un juteklību.
Patiess mākslas darbs, kas prasa pacietību ne tikai no estētiķa, bet arī no klienta, kurš brīdi var atslābināties un nodoties pilnīgai relaksācijai, noraugoties maģiskajā gaistošās mākslas tapšanā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1195396
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties