Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:623389
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.09.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Zigmunds Freids, šis vārds nevienam nav svešs, tas ir cilvēks, kurš ielauzās cilvēka apziņā, un saskatīja, cik interesanta ir mūsu psiholoģiskā uzbūve. Austriešu neiropatologs, psihiatrs, psihologs, psihoanalīzes koncepcijas pamatlicējs , oriģinālā vārdā Sigmund Freud

Zigmunds Freids ir dzimis 1856. gada 6. maijā. Lai gan citi avoti liecina, ka patiesais dzimšanas dienas datums ir bijis 6. marts. Dzimtā vieta slavenajam psihoanalītiķim ir Freiberga, neliela pilsēta bijušās Austroungārijas teritorijā. Viņa vecāki bija ebreji, un arī pats viņš savu tautību nenoliedza, lai gan turpmākās dzīves gaitās viņam nācās saskarties ar antisemītismu.
Ģimene, no kurienes nāk Freids, bija visnotaļ turīga, bet tad, kad Zigmunds sasniedza trīs gadu vecumu, saimniecības nozarē, ar kuru nodarbojās Freids, iestājās katastrofa, un viņi bija spiesti pārcelties uz pilsētu, sākumā tā bija Leipciga, tad Vīne, vēlāk arī Roma.
Freida tēvs Jakobs ir dzimis Galīcijas ciematiņā Tismeņicā un pārsvarā tirgojies ar vilnu. Māte Amālija Nātasone ir dzimusi Odesā un bijusi Jakoba trešā sieva. Pirmā sieva Sallija viņam jau dāvājusi divus dēlus- Emanuelu un Filipu, kuri, Freidam nākot pasaulē, ir gandrīz tikpat veci kā Amālija. Tā ir dīvaina ģimene- dīvaina Freidam nozīmīgu problēmu ziņā. Māte ir nedaudz jaunāka par vecāko padēlu, bet tēvs, piedzimstot Zigmundam, drīzāk jau izskatās pēc vectēva.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties