Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:552825
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Freids atklāja, ka aiz apziņas robežas noslēpti dziļi, personības neapzināti dzinuļi, vēlmes un aizraušanās. Viņš saskārās ar to, ka šie neapzinātie pārdzīvojumi un rīcības motīvi var nopietni apgrūtināt cilvēka dzīvi - radīt konfliktu starp viņu apziņu un zemapziņu (no kā cilvēki, parasti, baidās un cenšas izbēgt). Tas pat var kļūt par iemeslu psihiskajām un nervu slimībām. Šis apstāklis Freidu virzīja uz tādu avotu meklējumiem, kas izraisa šo bēgsanu no konfliktiem starp apziņu un zemapziņu. Freids ieviesa zinātnē virkni ideju un problēmu, kas parādīja , ka apziņas līmenis nav atdalāms no citiem dziļākiem psihiskās aktivitātes līmeņiem, un, neizzinot to mijiedarbību, nav iespējams saprast cilvēka dabu. Tā radās dvēseliskā ārstēšana, ko sauc par psihoanalīzi.
Freids ik dienas, vairāku gadu gājumā, ir veicis ārsta praksi, uz kuras bāzes viņš radīja savus pieņēmumus attiecībā uz personības struktūras sarežģītību un daudzšķaitnainību, iekšējo konfliktu un krīžu nozīmi tās rakstura veidošanās procesā. Īpaši būtisku lomu ieņēma pētījumi par sekām, ko parasti izraisa neapmierinātas vēlmes. Freids izzināja seksuālo pārdzīvojumu lomu personības dzīvē un ar tiem saistītās dvēseliskās traumas, un tas deva impulsu seksoloģijas attīstībai. Viņš parādīja, cik svarīga ir cilvēka rakstura veidošanās uzraudzīšana, ņemot vērā bērnības gadus, bērna piedzīvoto šajā laikā attiecībā uz sevi un ģimeni. No tā ir atkarīga viņa rakstura veidošanās, kā arī, motivēšanas sfēras.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties